lauantai 1. helmikuuta 2020

Vanhustenhuoltoa

Meillä on täällä pikkukoirien vanhainkoti. Toinen täytti marraskuussa 15v ja toinen täyttää parin kuukauden päästä 11. Molemmat ovat ihan pirtsakoita vielä, nuorempi tietty vetreämpi, mutta vanhuskin ihan hyvässä vedossa, mitä nyt vähän alkaa olla kaikenmoista iän mukanaan tuomaa hankaluutta. Yksi niistä on ettei hän ole enää yhtä ketterä hallitsemaan hyppyliikkeitään. Pomppii vielä niin kuin nuori poika olisi, mutta vähän alkaa olla jo kankea liikkeissään ja lipsahtelee tämän tästä herkästi kumoon. Vanhalla pojalla tämä tämmöinen ei tietty enää niin kivalta tunnu kun nuorempana ja siksipä on hänestä tullut nyt vähän varovaisempi ja hän mielellään pyytää apuja esim. sohvalle nousemiseen, kun että hyppäisi sinne ihan itse (tosin hyppää kyllä jos kukaan ei ole auttamassa).

Keksinpä siinä sitten, että jos tekisin tuolle köpökälle pienen apuvälineen sinne sohvalle pääsemiseen, niin jospa se sitten vähän helpottuisi. Materiaalitkin löytyivät siihen ihan omista nurkista.

Autotallissa lojui käyttämättömänä sopivan kokoinen vanha viinilaatikko ja siihen löytyi kanneksi juuri passeli levynpalanen samoista arkistoista. 

Pehmusteeksi oli tarjolla vähän vanulevystä ylijääneitä suikaleita, jotka sain riittämään levyn päälle tarkasti asettelemalla. Ne vaan niiteillä vähän kiinni reunoista, että pysyy paikoillaan.

Päälle tietty hienoa pellavakangasta jonka uhrasin vähän isommasta palasta, kun kyllähän se nyt pitää poikien rappusen nätti olla. 

Sit vain ruuveilla kansilevy laatikon pohjaan kiinni ja valmista tuli. Vähän jäi krouvin näköiseksi kun niin nopsaan teki, mutta ei meillä lasketa, kunhan asiansa ajaa niin erittäin hyvä tuli. Se on oikein tukeva ja kestävä eikä narahda yhtään vaikka itse siihen päälle nousisin seisomaan. 

Ja sitten kun laitettiin laatikko paikoilleen sohvan vierelle rappuseksi vnahoille pojille viiksekkäille, niin nuorempi älysi heti kuinka se toimii ja pomppii siitä oikein mielellään ylös ja alas.

Mutta vanhempi alkoi heti marmattamaan, että "ei tämä ole hyvä. Liian on liukas ja pieni ja epävarmuutta aiheuttava. Paljon mielummin annan teidän nostaa minut sohvalle." Eikä suostu sitä käyttämään lainkaan ylöspäin mennessä, mutta alas tulee sitä kautta hänkin ihan mielellään. Pitänee siis seuraavaksi invahissi sohvalle tälle vaativalle vanhalle herralle varmaan rakentaa...

Our old Chihuahuas (15 and 10yrs) need a little assistance to get to the couch so I made them a stool to act as a stair to help them climb on it. The 10 year old is very pleased and uses it all the time, but the 15 year old thinks it's too slippery and uneven (it's not, it can hold me standing on it) and refuses to go up using it and jumps on the couch from the ground instead if there's no hoomans around to give him a lift. Cranky old man he is.

6 kommenttia:

 1. Onko tarkoituksella ylösalaisin?

  VastaaPoista
 2. no voiettä on ihana helpotus vanhukselle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi jos se suostuisi sitä käyttämään. Edelleen menee vain alaspäin sen avulla ja hyppää suoraan lattialta sohvalle :D :D

   Poista
 3. Semmosia noi vanhukset on, aina kitisee apuvälineistään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat niin tapojensa orjia ja kärttyisiä kun niitä pitää mennä muuttelemaan :D :D

   Poista