tiistai 11. helmikuuta 2020

Hylly, hantaaki ja maalia päälle

Kaappiprojekti on tänään edennyt jo maalausvaiheeseen. Päälleen se saa saman valkoisella lantratun vehnänharmaan pellavaöljymaalin kun korkeampi kollegansa sohvan toisella puolen. Tässä vasta hetki sitten yksi kerros maalia pintaan sudittuna näyttää tuo vielä melko vaalealta, mutta kuivuttuaan tuo tuosta vähän tummuu. 

Vetimeksi löysin varastoistani tuollaisen pienen ohutta messinkiä olevan vetimen, jonka laitoin tuohon aivan tahallani ylösalaisin. Se oli oikein päin jotenkin väärän näköinen, mutta näin näytti mielestäni hyvältä. Maalasin sen myös samalla kun kaapin pintaan väriä sudin, jotta istuu kokonaisuuteen kivasti, eikä suotta siitä loistele messinkisellä kiiltävyydellään. (Pellavaöljymaali on siitä kivaa, että se käy yhtä lailla myös metallipinnoille).

Ja sisältä kaappi on tämän näköinen; yksi välihylly eikä ollenkaan lattiaa tai takaseinää. Tuossa sohvan vierellä on nimittäin pistorasia seinässä niin kiusallisessa kohdassa, että suunnittelin kaapin niin, että se jää tämän sisälle piiloon. Telkkarin jatkojohto on kiinni juuri siinä pistorasiassa ja se mahtuu kulkemaan näpäkästi kaapin oven alitse jättämästäni raosta ja kaappi menee hyvin kiinni takaseinään pistorasian ympärille, toisin kun musta edeltäjänsä. Välihylly on siksi noin ylhäällä, jotta tästä 55cm syvästä kaapista kädellä yltää siihen pistorasiaan, jos tarvis on, ilman että kaappia pitää edestä pois siirrellä.

Tämä näyttää nyt tällaiselta korkealta ja melko hassulta pitkulalta (mitoiltaan 94cm korkea, 38cm leveä kannesta mitattuna ja 55cm syvä), mutta odottakaapas vaan kun tyrkkään sen tuonne paikoilleen sitten, niin näette miten se hukkuu sinne suuren sohvan pieleen ja näyttää ihan normikokoiselta kaapilta. Mutta siihen menee nyt muutama päivä, maalikerroksia pitää laittaa vielä yksi lisää ja sitten sen täytyy antaa kunnolla kuivahtaa ensin.

The first layer of paint is applied. Here you can also see the handle I chose and how the cabinet looks from inside. I designed this cabinet to hide a power outlet we have on the wall beside the couch, so that's why it has no backboard and just one shelve. Now there's enough room to use the outlet that goes under the shelve, inside the cabinet rather than moving it every time I need to use it.
Just needs a second coat of paint and a couple of days drying and I can put it in it's place.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti