perjantai 31. tammikuuta 2020

On harmaata ja sitten on vehnänharmaata

Satuin tänään olemaan kotona juuri sillä hetkellä kun harmaatakin harmaampi taivas kirkastui noin kolmeksi minuutiksi ja kerkesin tarttua nopeasti kameraani ja näppäistä maalatusta vitriinikaapistosta pari kuvaa teille näytettäväksi.

Olen palanut halusta päästä sitä esittelemään, koska olen niin mahdottoman onnellinen tuosta värisävystä ja ylipäänsä koko maalatusta kaapistosta. Se on vaan jotenkin nyt niin täydellisen ihana ja tein ehdottomasti oikean värivalinnan kun päätin maalata sen ihan suoraan purkista sävyllä, enkä lähtenyt sitä yhtään säätämään vaaleammaksi. Vehnänharmaa pellavaöljymaali toimii tähän kalusteeseen vaan niin hyvin. Se nosti kerralla sen persoonan potenssiin kymmenen ja muutti sen koko olemuksen synkän rähjäisestä luksusluokan kaapistoksi.

Minulla oli alunperin ajatuksissa maalata vitriinin sisäosat myös vaaleiksi, mutta se ajatus on jo mielestäni varissut, tykkään nyt tosi lujaa tuosta koulukaappimaisesta fiiliksestä minkä tummat sisäosat luovat ja on vähän kivaakin, kun aarteet eivät sieltä ihan heti silmille pomppaa, mutta näkyvät kyllä kun vähän tarkemmin katsoo.

Se saa tuossa nyt rauhakseltaan kuivatella itseään vielä jonkun tovin, vaikka aivan pintakuiva jo onkin. Pellavaölymaalin kanssa ei sovi hötkyillä enkä nyt romella kaapiston kimpussa suotta ennen kun maalipinta on siihen valmis. Siksipä asiat ja esineet ovat siellä nyt vähän miten sattuu sen kummemmin asettelematta, mutta jos en olisi sitä teille kertonut, olisitteko edes huomanneet?

The painted cabinet. It's still as dark as in Mordor here, but I managed to catch a glimpse of brighter daylight (still thru the clouds) today, just enough to get these two photos. So now you can see how beautiful the newly painted cabinet is. I'm so in love with it now. I could've not made a better choice of color to it. It's just SO perfect now.

6 kommenttia:

 1. Kaunis oli kaappi ennenkin maalausta, mutta kyllä nyt on oikea helmi. En ole itse maalannut koskaan pellavaöljy maaleilla, vaatiko se erityisen pohjatyön, entä kauan kestää kuivua sisällä maalaisten välillä. T.HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kuivuminen ja pohjatyöt riippuu ihan siitä mitä ollaan maalaamassa ja missä maalataan. Mitään yleispäteviä ohjeita ihman tarkkoja tietoja kohteesta on vaikea tässä antaa, mutta jos yhtään ruotsi taipuu niin ottossonin maalifirman youtube-kanavalla on paljon ohjeita eri käyttötarkoituksiin. https://www.youtube.com/user/ottossonfarg/videos

   Poista
 2. Hieno on lopputulos, kaappi on siinä niin tyytyväisen näköisenä. Sai hyvän kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu, että se huokuu onnea tuossa just nyt :-)

   Poista
 3. Ihana kaappi. Mikä maali ja sävy on? Pitäisi maalata ikivanha nurkkakaappi. En oikein osaa päättää minkä maalin valitsen. Maalasiko kaapin ns uuden näköiseksi vai hioitko esim reunoja kuluneen näköiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mali on Ottossonin pellavaöljymaali ja värisävy vehnänharmaa. En hionut mitään kulumia, tein uuden näköiseksi. :-)

   Poista