torstai 27. helmikuuta 2020

Raakiksia työpöydällä

Taas oli aika kaivaa savityökalut kaapeista ja pistää inspiraatiot tulille. Tällai pienesti tekevänä on mukavaa kun hommat voi pitää välillä vain muhimassa ja kun ottaa kunnolla parin kuukauden taukoja välissä pysyy polte tekemiseen ihanana eikä tarvitse pakolla raataa, jos siltä ei tunnu. 

Kun työkalut on kaapissa on aikaa muhistella ideoita ja miettiä tarpeita, jotka pääasiassa ovat ihan omiani, mutta muiden toiveita tietenkin myös kuunnellen. Olin miettinyt parin ystävän kanssa, että olisi mukavaa jos olisi välillä jotain vähän hassutteluakin mukana töissäni ja siitä kypsyi ajatus tehdä tällaisia oispa-mukeja eri teksteillä. Tässä niistä ensimmäinen prototyyppi kuivumassa, voi tosin olla että kahvan muoto tuosta vielä hieman venyy pituussuunnassa, sillä minä tykkään semmoisista kupeista joista saa kunnolla kiinni, mutta katsotaan sitä sitten kun tämä uunista tulee, että mitä teen.

Nämä ovat siis kaikki vasta tekovaiheessa, eli ihan raakaa savea ilman mitään polttoja ja lasitteita. Värit muuttuvat tuosta vielä.

Ruukkuja ja maljakoita on myös kyselty paljon ja kun kaikki semmoiset olivat varastosta loppu oli nyt aika ruveta suunnittelemaan uusia. Nämä kaikki tulevat olemaan aivan uniikkeja sillä juuri nyt ei huvita sarjatuotanto, vaan haluan tehdä vapaasti juuri semmoisia kun mieli tekee, mikä onkin ihan parasta. (Toki teen tässä samalla esim. myös niitä amppeleita, jotka olivat ennen joulua kesken loppuneet.)

Ja tietty pitää aina myös taiteilla jotain ihan vaan itselle. Olin nähnyt kuvia savesta tehdyistä merisiileistä ja sen semmoisista ja sitähän piti päästä myös testaamaan, että miten sormeni taipuvat sellaiseen. Hyvin taipuvat ja mukavasti taipuu myös koko kroppa mukana kun noita piikkejä tuohon eri puolille muotoilee, tällaisen tekemiseen menee helposti aikaa ja kärsivällinen pitää olla, mutta uskon että lopputulos tulee olemaan sen arvoinen.

Näitä ja muita tekemiäni astioita saa taas ostella kesäkuussa Parolan aseman rompetorilta ja sitä ennen, jahka valmista tulee, pienestä porstuakaupastani, mutta nyt se on talvilomalla ja suljettu, koska on niin kylmä. Jääkylmiä astioita nyt kukaan halua hipelöitä, joten avaan sen taas jahka tuo kevät tässä vähän etenee ensin.

It's time to do some pottery again. I've been cooking ideas in my head all winter and now I got to put them in test. All kinds of fun stuff coming again along with other pieces that were sold out from my little porch shop.  There'll be some new mugs, pots and vases and of course something just for myself. I highly believe in taking a pause from pottery every once in a while, it keeps my artistic mind free and flowy and this doesn't feel like a job at all. Lucky me.

2 kommenttia:

  1. Oispa viiniä! Ihana! Tässä itsekin vähän käsityöläisen elämää viritelleenä tunnistin niin ajatuksiani! Kun saa tehdä juuri silloin kun siltä tuntuu, ilman pakkoa...se on parasta! Sitä luovaa vapautta. En juurikaan lueskele blogeja, mutta sun juttujasi huomaan kiinnostuneena kurkkivani.

    VastaaPoista