sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Ylöspäin, ylöspäin

Se aiemmin mainaitsemani muutos seinälle uuden kaapin yläpuolelle on kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen; pieni kulmahylly. Tykkään suuresti fuskata näissä matalissa huoneissa kattoja kipuamaan korkeammalle ja siihen auttaa se, kun laittaa asioita sinne korkeammalle. Kahden ikkunan välinen nurkka oli pelkän kellon kanssa vain nurkka, joka näytti matalalta reilun metrin korkuisine ikkunoineen, mutta hyllyn asentamisen jälkeen nurkan profiili nousi huomattavan paljon ylemmäs, jopa ikkunat alkoivat näyttää silmiini korkeammilta siinä vierellä.

Kun asiat ikkunoiden vierellä ulottuvat reilusti yli niiden yläreunan, tulee se outo efekti siitä, että koko ikkunatkin olisivat vähän korkeammat, vaikka näissä rintamamiestaloissa ne tuskin koskaan ovat. Yleensä ovat tällaisia lähemmäs kantti kertaa kantti neliöitä, jotka sitten jaettu pystypokilla kahteen tai kolmeen ruutuun eivätkä ne oikeastaan ikinä ulotu huoneessa kovin korkealle, vaan ikkunan ja katon väliin jää aina semmoiset 40-50cm tyhjää seinää. Lisäbonuksena kun laittaa vielä jotain sinne ikkunan yläpuolen tyhjään tilaan, nostaa se koko ikkunaa vielä enemmän. (Mutta, kannatta pysyä koristeluissa aivan siinä ikkunoiden likellä, kovin leveälti kun alkaa sisustaa romahtavat ne taas alas.)

Siksi siis hylly tähän nurkkaan kaapin päälle, tein sen ihan vaan tuollaisista valmiista hyllylevyistä ja halvoista puukannakkeista. Maalasin samalla sävyllä kun kaapinkin ja tälläsin kiinni seinään. Ja nyt kun katselen huonetta näyttää se mielestäni tasapainoiselta ja kivalta kun tämä on tässä. 

Kuvailen teille tätä huonetta enemmän kokonaisuudessaan vielä tässä lähipäivinä, niin että se kattokin näkyy, jotta näette paremmin mistä puhelen tässä.

P.s. Kuka huomasi että tuossa sohvan selkänojalla veteli koko tämän ajan hirsiä yksi päiväuninen pikkukoira, joka kameran kilkkeestä ärsyyntyneenä käänsi kerran kylkeään?

And there's a shelve on the wall now. I wanted to put it there cause I love to fool the eye to wonder higher than the windows reach. This room is not that high and with the windows being so small it makes the ceiling look like it's hanging really low. But, by putting things on the wall high, it makes the illusion of the room and windows being higher.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Hylly sopii tuohon todella hyvin. Heh. Ihmettelin niin tarkasti tota hyllyä, että en huomannut koiraa ollenkaan :) Sillä on pehmoinen nukkumapaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain sovikin! :-) Koiruleita on vaikea havaita kun sointuvat niin hyvin sisustukseen. ;-)

      Poista