tiistai 4. helmikuuta 2020

Mun paikka

Vitriinikaapiston värimuutoksen innottamana lähti olohuoneessa pieni lumipalloefekti pyörimään ja päätin vähän pehmentää huoneen kovia kontrasteja vaihtamalla muutamia kalusteita ja värejä vähän kirkkaammiksi. Olin jo vuosia sitten miettinyt, että miltähän se korkea ja kapea kaappi näyttäisi tuossa sohvan vierellä, mutta silloin tuli se inspis katkaista se kahtia olohuoneen toiseen nurkkaan askartelemani kaapin vieruskaapeiksi. Onneksi tein sen silloin jo sillä ajatuksella, että sen voi vielä palauttaa takaisin yhdeksi kaapiksi sitten kun sen aika koittaa ja nyt kun nurkkakkaapisto sieltä vitriiniksi vaihtui, niin se aikahan koitti. 

Se oli melko tyydyttävä hetki kun kaappia tuohon pääsin sovittelemaan, että niin monen vuoden takainen ajatus toimi tosi hyvin ja tuntui heti, että kyllä tähän tämä jää nyt. Pieni hionta ja uusi maalipinta siihen tehtiin tosin ensin ja hieroin vähän sokkeliakin sopivammaksi, että sain kaapin istumaan sievästi seinään kiinni. Maalin sävyksi laitoin tähän sen puoliksi valkoisella taitetun vehnänharmaan pellavaöljymaalin. Se sopii vitriinikaapiston kanssa yhteen, mutta on selkeästi eri värinen ja silti vaalea ja raikas.

Kaapin kylkeen pääsi vielä vanha haitarilamppu tuosta sohvan toiselta puolen, jossa sitä ei oikeastaan koskaan käytetty, koska kaikki tykkäävät istua tässä sohvan tällä puolen, erityisesti minä. Se onkin just se mun paikka, jossa on kiva neuloskella ja katsella telkkaria tai muuten vaan lötkötellä (tai nyt pidellä sairastupaa flunssan kourissa). Lamppu on tuossa just niitä neulomis- tai lukuhetkiä varten ihan äärimmäisen hyvä ja nyt vielä ihan täydellisellä korkudella ja erittäin helppo laittaa päälle ja pois. (Edellistä joutui aina hankalasti kurkotella jos jo sohvalla löhötessään halusi sen päälle laittaa.)

Ja nyt tuossa killuu tuo opetustaulu vain sen takia, kun en siihen ole vielä mitään muuta keksinyt. Sopiihan tuokin tavallaan tuohon tosi hyvin väriensä ja muun puolesta, mutta tuo vintage koulumaailma ei ole nyt se tyylisuunta johon tätä huonetta haluan viedä joten koitan tässä keksiä siihen jotain vähemmän sellaista. Se ajatus tässä ehkä selkiytyy jahka saan tuon sohvan toisenkin puolen hieman uudistettua ensin. Plataan siis siihen vielä myöhemmin.

So I changed the side cabinet from the small black one to this tall light one next to the couch and it made a huge difference in the vibe of the room. I've had this cabinet for years but I had cut it in half and used in the other corner of the room as the sidecabinets for the one I build. Now that it's gone I made this cabinet whole again and tried it here, where I actually always had wanted to try it in, and I was very pleased it fits and looks good. I added  a scissor lamp to it's side to use as a work light when knitting or reading on the couch. 

The vintage educational board on the wall is there just to fill a void and will be changed to a more suitable art or something, just have to figure out first what it is that I want there. Nothing wrong with that board, looks lovely, it's just not the direction I want this deco in this room to go right now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti