perjantai 3. tammikuuta 2020

Salaisuus kasvihuoneessa

Otin kuvan kasvihuoneesta olohuoneen ikkunan läpi syreenipuskan takaa kun minua huvitti se, ettei näin pimeänä tammikuun (!!) päivänä nähnyt yhtään mitään siitä mitä sen sisällä tällä hetkellä lymyää. Siitä ei ole itseasiassa tainnut näkyä vilaustakaan sen jälkeen kun se tuonne laitettiin väliaikaissäilöön muutama viikko sitten, kun kävin vähän ostoksilla.

Tumma kasvihuoneen sisus piilottaa nimittäin isommankin aarteen ihan näkymättömäksi jos ulkona on harmaata ja hämärää ja jos se mikä tuolla sisällä on, on itsekin varsin tumma, iso ja ehkä vähän myös hämärä. Kukaan joulun aikaan kylässä käynyt ei ole kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että tuolla jotain olisi sisällä, kun se näinkin läheltä katsottuna näyttää vain olevan vähän unohdettu ja pimeä. Mutta avataanpas siitä ovet ja katsotaan...

Niin johan näkyy mikä aarre siellä onkaan piilossa! Tai no, taitaa siellä olla niitä useampiakin aarteita, mutta tämä iso on nyt se josta puhutaan. Kävi nimittäin niin, että ennen joulua alkoi ihan hirveästi poltella joku vanha vitriinikaapisto ja sitten kun surffailin torissa niin tällaisen ilmoitus siellä oli, oli ollut jo monta viikkoa. Siinä kun sitä mietin, että miksi on lojunut niin kauan ilmoitus eikä kukaan ole sitä ostanut, niin tajusin, että ihan varmaan juuri siksi, että juuri minä sen sieltä kävisin ostelemassa vitriinikuumeeseeni. 

Ja niinhän minä sitten tein ja nyt se on tuolla. Se on odotellut siellä vain sitä, että joulu menisi ohitse ja saataisiin aikaa ja tilaa alkaa sitä laittaa vähän prameampaan kuosiin, jotta sitä voidaan ruveta sovittelemaan sisälle taloon ja katsoa lientyisikö tämä vitriinikuumeeni vaiko eikö.

Että tämmöistä luvassa siis tässä lähiaikoina, jos vain säät suosivat että päästään hiontahommiin pihalla (kun sisätiloissa ei mahdu). On ihan mahtavaa aloittaa uusi vuosi heti jollain "pikku" projektilla. Jei!

It's been so dark and grey outside that nobody has noticed what I've kept hidden in our greenhouse. I got this fever for an big old glass cabinet and luckily found this old beauty from an online fleamarket. The add for it had been just sitting there for weeks wich made me feel like it was waiting for just me. And now that the holidays are over we can start making this old and beaten cabinet look more pretty again (unless it rains, cause we need to sand it down first before we can bring it inside and finish it up). But it's good to have a project to start this new year with. Makes me so happy!

6 kommenttia: