keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Keittiö valokylvyssä

Vihdoinkin on vähän valoisampaa, tosin nyt vain muutama päivä, mutta nautitaan nyt niistä kun kerran on. Riittää sitä pimeyttä kuulema vielä tälle talvelle vielä, lupailivat meteorologit uutisissa. 

Keittiö on tässä talossa pikkuvessan lisäksi yleensä se kaikista valoisin huone, ikkunat antavat itään ja etelään ja poimivat varmasti heikoimmatkin valonsäteet sisälle. Ovat tosin tuossa nurkassa, niin kuin itseasiassa kaikki alakerran huoneiden ikkunat ovat niin sitä valoa ei aina riitä ihan koko huoneen mitalta. Siksi täällä on pidetty värimaailma mahdollisimman vaaleana, jotta se vähäinenkin valo riittää mahdollisimman pitkään. Tykkään myös, että tässä tilassa tuo vaaleus avartaa huonetta ja saa sen tuntumaan suuremmalta kun mitä se oikeasti onkaan.

Tässä muutama kuva tältä päivältä keittiöstämme. Saanko irtopisteitä siitä, etten stailannut yhtään? Tiskasin vaan suuremmat rytökasat ja pyyhkäisin pahimmat leivänmurut, muutoin tuolla on just sen näköistä kun täällä yleensä aina on. Maalipensseli kahvikupissa ja astiapyyhe pesemättä. Mitä sitä turhia panostamaan, kun ei siinä hämärässä päivänvalossa tuommoisia näe kumminkaan.

Meillä on aina nuo tasot täynnään tavaraa, koska tykkään siitä. Ainoa mistä en välittäisi on tuo ruma kahvinkeitin (se nätimpi on edelleen projektivaiheessa, joka ei ole edennyt sitten yhtään vielä) ja ehkä tuon yleiskoneenkin voisi jonnekin muualle laittaa, se muualle on vaan vähän kysymysmerkki, koska minnekään muualle se ei just nyt mahdu. 

Mutta kiva asia on paikallisen marketin (juu, just sen maailman parhaan) heviosaston paperipussit. Ostan aina nykyään tomaatit sellaiseen, koska paperipussi on vaan niin nätti ja näpäkkä. Käytän niitä muuten myös hyvin paljon uudelleen, ovat niin kätsyjä ja tykkään niiden ryppyisestä ulkonäöstä muuallakin kotona.

Ja nyt tätä kirjottaesani hoksasin, että siirsin tuota yhtä kahvikuppia alempaa kuvaa varten, joten palturia puhuin kun sanoin etten stailannut! Sinne meni nyt sekin maine sitten...

Mutta kiva on tämä huone kyllä kun vähän päivänvaloa sinne tulvahtaa, tulee aina sellainen olo, että hittolainen kun meillä onkin kiva keittiö!

Today was a clear and a sunny day, hooray! The windows in our kitchen face east and south, so when the sun shines, this room is usually the most brightest in the house, even tho the windows are placed more in the corner of the room. 

I just love this space when it's bright outside, it makes this room feel so light and airy, even tho it's quite full of stuff. But I can't help myself, I love stuff on the countertops and on the table.Makes it feel more homey. Needless to say but this is by far my favorite room in this house during wintertime. 

5 kommenttia:

 1. Näitä valoisia päiviä on kyllä minunkin mielestäni ollut aivan liian vähän. Siksi näistä vähistä päivistä täytyy nauttia kunnolla. Meilläkin koira on syksystä lähtien ollut kuin talviunessa. Eilen, kun aurinko paistoi upeasti, koirakin virkosi ihan silmissä :) Vaikka pohjoisessa oli kaamosaika, niin siellä on lunta mikä valaisee.
  Keittiösi on niin ihana, vaikka aurinkokin olisi pilvessä.
  Valoisaa kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään satoi ihan hento kerros lunta ja heti huomasi kuinka paljon valoisampaa tuli. Valoa kohti mennään :-)

   Poista
 2. Jos jonkun keittiö on kotoisa, niin sinun!
  Vaikka en itse omassa keittiössä joka päivä noin paljon tavaraa jaksaisi katsella, olen aivan hurmoksessa, kun katselen näitä kuvia <3 Se on kaikessa runsaudessaan kuitenkin niin harmoninen. Huikea!! Paistakoon keittiöösi aurinko usein - se ansaitsee valokylpynsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotan sitä auringonpaistetta myös sinun kotiisi! :-)

   Poista
 3. Meillä on myös suunnitteilla keittiöremontti. Haluttaisiin samaan tapaan jättää vanhan tuntua. Nimen omaan luonnonvalossa näyttää upealta, luonnonvaaleat värit kivasti korostuu.

  VastaaPoista