maanantai 12. helmikuuta 2018

Se ensimmäinen

Olen jo jonkun aikaa miettinyt uutta kahvinkeitintä, kun en sitten yhtään tykkää nykyisestä Moccamasteristamme enkä juuri mistään muustakaan nykyajan keittimestä. Mielestäni niiden design on vuosi vuodelta vaan rumentunut ja käytettävyys muuttunut liian monimutkaiseksi. Aloin katsella siis vähän vanhempia keitinmalleja netin osto- ja myyntipalstoilta ja kirppareilta.

Olin miettinyt ja etsinyt jotain nättiä, yksinkertaista ja helppokäyttöistä kun törmäsin tähän: vanhaan Wigomattiin. Unohdin samantien sen helppokäyttöisyyden kun ihastuin tuohon ulkonäköön sydänjuuriani myöten. Tämä on maailman ensimmäinen automaattinen kahvinkeitinmalli ja kaikessa kauneudessaan vaan NIIN hurmaava.

Keitin on jostain 50-luvun lopusta ja ei tietenkään toimi, mutta ne viat eivät ole pahimmasta päästä, pitää vain käyttää päätä niiden korjaamiseen, sillä varaosiahan ei enää saa. Mutta minäpä tunnen ihan oikean elävän Pelle Pelottoman, jolta saan aina konsultti- ja korjausapuja kun tällaisia päättömiä päähänpistoja saan. Ja uskon vakaasti, että tästä vielä oikeasti toimiva keitin saadaan. Uskoni on jopa niin kova, että ostin näitä runkoja vielä pari lisää varastoon (kun onnekkaasti vastaani tuli), jos vaikka pannut hajoaa tai jotain muuta rikkoutuu käytössä sitten. 

Että nyt vaan entistämään tämä kaunokainen käyttöön, niin pääsen siitä ruman kahvinkeittimen päänsärystä ja voin nauttia aamukahvini kauniissa keittiössäni kauniisti kauniilla keittimellä keittäen.

I had been looking for a new old coffee maker since I hate, hate, hate all the new ones on the market. I wanted it to be simple, easy and beautiful when I came across this; old Wigomat 100 from the late 50's. I had to shorten the list and leave out the easy, but who cares when the machine looks as sweet as this.

Of course this doesn't work anymore. It leaks all the water out since all the rubber parts have dried out, but I have a friend that is sure we can still get this in working order, so I can finally have a coffee maker that my kitchen deserves.

12 kommenttia:

 1. Ei voi olla upeampaa kahvinkeitintä, aivan ihana ja teidän keittöön niin täydellisen näköinen kuin vain olla ja voi <3 Pidän peukkuja, että saatte keittimen kuntoon!

  VastaaPoista
 2. Nyt on hieno! Olen kitunut saman ongelman kanssa. Onneksi Braun toi uudestaan mallistoon 80-luvun suoralinjaisen klassikon ja ostettiin sellaiset kotiin ja maalle. Ei ole kaunotar kuten tuo sinun, mutta ei myöskään ole tuhraa kiharaa ja keittää kuumaa kahvia :) Toivottavasti saat tuon upeuden toimimaan! T: Minna

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti video kun on saatu kuntoon ja laitat kahvit porisemaan :)

  VastaaPoista
 4. No wau! Toi on upee. Kelpaisi todellakin tännekin. Joka päivä ahdistaa toi ruma musta möntti Tyynelän keittiötasolla. Tosin se keittää niin hyvät kahvit, etten tiedä meneekö siinä sitten käytettävyys kauneuden edelle. Ehkä mä piilotan sen kaappiin :D

  Onnittelut hyvästä löydöstä. Toivottavasti tekee herkulliset kaffet ja palvelee teitä pitkään :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana keitin. Todella toivon että saat sen toimimaan.

  VastaaPoista
 6. Upea,,,ja miten voikin olla noin uudennäköinen...

  VastaaPoista
 7. Mikä kaunotar!! Samoista syistä olen miettinyt vaihtavani perkolaattoriin, niissä kun on klassikkomallia myytävänä nykyäänkin. Toistaiseksi olen ihan tykännyt tuosta Kenwoodin valkoisesta möhkäleestä, mutta loppuelämän keitin se ei takuulla ole.

  VastaaPoista
 8. Vanhoissa TM lehdissä 60 luvulta näin noista mainoksia, mahtava laite! Itsekin etsinyt hyvää yksilöä. Osat on helppo korjata kyllä, siinä on käytetty laadukkaita materiaaleja.

  VastaaPoista
 9. Kaverilla löytyi Wigomat 100,jota aloin availemaan,tarkoituksena laittaa kuntoon,kun ei vesi kierrä.Sisuksissa löytyi vika. jonkinmoinen elohopea kytkin,jonka yhteydessä vesianturi,jonka kalvo hapertunut halki.Ei vissiin mistään saa toimivia tilalle??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kalvon tilalle kun vaihtaa vaikka elintarvikelaatuisesta kumihanskasta uuden, niin sillai saa pelittämään.

   Poista