tiistai 23. heinäkuuta 2019

Villasukissa riippukeinussa

Lomakausi on aloitettu ja ensimmäisellä asuntovaunuretkellä käyty. Piipahdimme ystävän vanhempien mökillä Etelä-Savossa ja leiriydyimme tietenkin järvenrantamaisemiin, paikalle jossa olemme viihtyneet jo pari kertaa aikaisemminkin. Olin kovasti odottanut jo reissua ja innoissani pakkasin mukaan kesävaatetta, mutta viisaana tyttönä otin myös villasukat ja niillehän siellä olikin sitten tarvetta. Sää oli enimmäkseen pilvinen ja harmaa, mutta onneksi kuiva ja viihdyinkin vallan mainiosti kesän ensimmäisellä leirillämme, vaikkakin villasukat jalassa.

Vaunullamme oli tuossa oikein hyvä paikka. Sitä oli pidetty siinä vähän niin kuin varattuna meille, eikä siihen kuulema jatkossakaan ole ihan heti suunnitteilla muuta. Saamme siis visiteerata tuolla vielä vaunuinemme ja aina omalla vakipaikallamme. Se on mukavan suojaisa ja siitä on hyvät näköalat järvelle. Siitä on oikein kiva aamuisin herätä ja illalla istuksia nauttimassa kesästä oli se sää sitten millainen tahansa.

Olin ostanut itselle tämän vaunun boho-tyyliin sopivan riippukeinun jo tovi sitten ajatuksella että sitä voi sitten reissuilla käyttää, kun omalta pihalta ei ole vielä löytynyt paikkaa tai puita johon sen saisi ripustettua. Täällä se löysi heti parhaan paikan rantalepän ja koivun välistä ja siinä oli ihana kiikutella ja kuunnella laineiden liplatusta ja lintujen ääniä.

Matkalla syttyi myös ajatus, että vaunulle tarvitaan oma pieni kesäkeittiö silloin kun mennään paikkoihin jossa ruoat itse laitetaan ja tiskit tiskataan. Nyt saimme onnekkaasti lainata isäntäväen apupöytää, jottei kokin tarvinnut kyykkiä nurmikolla kun oma keittojakkara unohtui kotiin. 

Lähtöpäivän aamuna taivaskin vihdoin selkeni ja aurinko alkoi paremmin lämmittämään, tosin vähän myöhään minulle, että uimassa olisin kehdannut käydä. Paikalla on mielestäni maailman ihanin luonnonhiekkapohjainen ja matala uimaranta, jossa olen vilukissana yleensä tykännyt uida sen nopean lämpiämisen ansiosta. Nyt emme sitä kuitenkaan jääneet odottamaan, sillä ennen kun kotiin suuntasimme oli matkan varrella vielä yksi mökkiranta jonne vaunun yhdeksi yöksi parkkasimme. Siitä paikasta lisää sitten seuraavassa postauksessa.

The first trip with our vintage Sprite caravan this summer. We went to our friends parents cottage in the southern Savo area. We parked the caravan by the lake and made our camp there and just enjoyed the cloudy but lazy summer days, and had the best time even with woolen socks on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti