tiistai 9. heinäkuuta 2019

Aina sama kakku

Meidän perheen lapsi on saanut joka ikisenä syntymäpäivänään täsmälleen samanlaisen kakun, ihan joka kerta. Tämä johtuu siitä, että tuo kakku on osoittautunut olemaan ihan paras synttärikakku ja juuri hänen lempparikakku. Se syntyi silloin vuosia, vuosia sitten kakuntekijän suuresta inhosta itse tehtyjä synttärikakkuja kohtaan ja siitä, että pitäähän sitä lapsella nyt itse tehty synttärikakku olla. Paha dilemma, mutta hyvin keksin ratkaisun.

Mietin silloin vuosia sitten millaisen kakun tekisin kun en oikein tiennyt mitään valmista kaavaa, mutta tiesin tarkalleen mitä siinä ei saisi olla ja aloitin siitä. Karsin kaikki silloisten täytekakkujen kliseet kahvikostukkeet, banaanimössöt ja tölkkihedelmät ja ylikostutetun pohjan ja päädyin vain oleelliseen, eli vaniljaan ja mansikkaan ja helppouteen ja siitä se syntyi tämä ihan paras synttärikakku.

Tämä syntyy seuraavasti: 
  • Ostetaan paketti valmiita kakkupohjia (Pirkka hyvä)
  • 2dl purkki vaniljakastiketta (Oatley paras)
  • 5dl vaahtoutuvaa kermaa (itse käytän luomu kuohua)
  • ja pari-kolme rasiaa tuoreita mansikoita (mitä makeampia sen parempia)
  • Vähän vaniljasokeria ja tavallista sokeria kerman maustamiseen.


Otetaan paketista yksi kakkupohja vadille ja kostutetaan se kevyesti vaniljakastikkeella (kevyesti, ei siis lioteta märäksi). 
Silputaan päälle tuoreita mansikoita (osan voi vähän muussata haarukalla lautasella valmiiksi).
Tämä toistetaan myös toiselle kerrokselle, mutta kolmas, eli päällimäinen vain kostutetaan vaniljakastikkeella ja jätetään ilman mansikkaa tässä vaiheessa.
Sitten maustetaan kerma vaniljasokerilla ja hippusella tavallista sokeria ja vatkataan se jämäkäksi vaahdoksi joka sitten läästitään kakun päälle paksuksi kerrokseksi joka puolelle.
Viimeiseksi kakun upottavaan kermapintaan asetellaan runsaasti mansikoita ja se on valmis!

Tämä on siitä mukava kakku, että sen voi laittaa tarjolle ihan saman tien. Se on yhtä hyvää juuri tehtynä kun vielä seuraavanakin päivänä jääkaapista lusikoidessa, jos niin on sattunut, että jäljelle on yhtään jäänyt, nytkin hävisi meidän pöydästä niin nopeasti, etten ehtinyt siitä kuvaa leikattuna enää ottaa. 

In my opinion (and my son's) the best birthday cake is made of just simple ingredients and with no extra fuss. Some ready made spongy cakebottoms, vanillasauce for making them a little moist, mushed strawberries in between layers and whipcream and strawberries on the top. I've made this cake for my son for every single birthay since he was born simply cause it's just so darn good cake.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti