sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Talven jäljiltä

Kevätauringon helliessä on puutarha kuoriutunut suurimmaksi osasta lumipeitteistään ja kaikki alta paljastunut on suurin piirtein samassa asennossa kun ne sinne jätin ennen ensimmäisiä lumisateita viime syksynä.

Muratti jonka karkotin lyhyen sisälläoleilun jälkeen ulos on menettänyt henkensä, kuten odottaa saattaa kasvilta jota ei ole luotu ulkona pidettäväksi näillä leveysasteilla. Se roikkuu yhä paikoillaan porstuan seinällä siinä, mihin sen viime lokakuussa punkkeja kuhisevana ripustin. 

Jouluksi askartelemani kranssit taas näyttävät yhä yhtä hienoilta kun silloinkin. Ne ovat säilyneet lumivaipan alla piilossa niin hyvinä ja tuoreina, että jos omistaisin ison pakastimen laittaisin ne sinne talteen odottamaan ensi joulua. Nyt kuitenkin tyydyn ihailemaan niitä vielä hetken ja sitten puran niistä vihreät ja rautalangat pois ja pistän sisukset kuivaan odottamaan ensi syksyn uusiokäyttöä.

Kasvihuoneeseenkin pääsee jo, kun lumimassat sen oven edestä ovat sulaneet. Meillä oli siellä talven aikana pieni hiiri-invaasio kun tuossa etualan pihlajassa ruokimme lintuja, mutta sitkeällä loukuttamisella nitistimme sinne eksyneet siimahännät (kaikki neljä) varsin sukkelasti ja uusia ei ole sen jälkeen näkynyt. Loukut ovat kuitenkin vielä paikoillaan, jos vielä kehtaavat tulla sisustelemaan asumusta kesämajaamme. 

 Ja vaikka ensi viikon sää peruuttaa koko kevään tulemisen, oli ihan vähän jo tehtävä istutushommia silti. Ostelin nimittäin Kevätmessuilta muutamia perennanjuurakoita ja ne piti saada pikaisesti multaan. Iskin ne isoihin kukkaruukkuihin porstuaan, jossa ei sellaista hallanvaaraa enää (toivottavasti) ole, etteivätkö tuossa voisi jo vähän varaslähtöä ottaa. 

Muuten pitääkin vielä painaa vähän jarrua puutarhainnostuksen kanssa, vaikka suunnitelmia olisi jo vaikka ja mihin. Luontoäiti ei ole vielä valmis talven kanssa, joten pysytellään nyt sitten sisätiloissa ja suunnitellaan vielä vähän lisää.

When the snow has melted away (mostly) the yard looks pretty much the same as I left it last fall. Few warm days made me feel like doing spring stuff there, but the weather forecast says: not yet, so I haven't started much. But some perennials I got from the spring fair I put in pots to my porch. I just had to, cause it's spring even if the temperatures are going low again and it's going to snow next week.

2 kommenttia:

  1. Arrgh, joo, ne perhanan punkit, jotka iskee aina muratteihin sisällä talvella. Toissa talvena mulle kävi just sama homma ja muutaman myrkytyskerran jälkeen muratti päätyi pihalle paleltumaan. Mutta tänä talvena muratti selvisi sisällä ilman punkkeja, hurraa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurraa! Olikos sinulla jotain poppaskonsteja punkkien poissa pitämiseksi, vai ihanko tuurilla pääsit pälkähästä? Kyselee kiinnostunut täällä, josko itsekin uskaltaisi vielä kokeilla :-)

      Poista