tiistai 23. huhtikuuta 2019

Kirppisgarderobi

Sen lisäksi, että ostelen kirppiksiltä kaikenlaisia aarteita sisustukseeni, ostelen sieltä myös aika paljon vaatteita. Mikään ei ole niin kivaa kun tehdä hyviä löytöjä garderobiin käytettynä ja halvalla. 

Valkoinen pellavatunika tarttui haaviin jo talvella, se olikin hyvä ajankohta ostaa kesävaatteita sillä hinta oli sesongin ulkopuolella huimasti vähemmän. Laukku ja hellehattu ovat olleet minulla jo pari kesää ja viime aikoina olen metsästellyt kokonaisuuteen mukaan myös pari simpukoista tehtyä kaulanauhaa. 

Jotkut eivät voi kuvitellakaan ostavansa itselleen kenkiä käytettynä, muta minulle se on melkeinpä ainoa vaihtoehto saada valmiiksi mukavia ja leveälestiseen jalkaani sopivia kenkiä. Jokun toisen venyttämät kengät ovat aina istuneet minulle aina paremmin kuin kaupasta uutena ostetut. Jalkani ovat niin prinsessat, etten kestä yhtään sitä päiväkausien piinaa rakkoineen ja hiertymineen kun uusia kenkiä ajaa sisään. Ja toisekseen lestit ovat uusissa kengissä käyneet niin kapeiksi, ettei kauppojen valikoimista tahdo oikein edes löytyä mitään. 

Niin kuin kaiken kirppikseltä ostamani pesen aina myös kengät ennen käyttöönottoa. Nämä nahkapintaiset puhdistuivat oikein hienoiksi Marseillesaippualla ja vedellä.

Hintaahan näille ei ole tullut uusiin verrattuna juuri ollenkaan. Tunika maksoi 15 euroa, laukku 30 ja hattu ja korut pennejä. Kengistä pulitin kaksi kymppiä ja saman määrän postikuluja ulkomailta ne ostettuani (amerikassa on niin paljon paremmat lestit kengissä!). Ja parasta on, että nyt näitä saa jo ruveta ihan käyttämäänkin, eikä vain koristeena tuossa roikotella. Viikon sääennuste vaatii lakkaa varpaankynsiin ja sandaalit jalkaan!

As I find cool things to my house decor I also shop a lot of my clothes from fleamarkets. It's a nice feeling to find something nice with a fraction of a the price of a new one. I also appreciate if someone else has gone through the trouble of stretching shoes to fit comfortably. 

The whole ensemble here is second hand. Quality clothes and accessories that look and feel as good on display here and on me.

2 kommenttia: