sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Päiväretki Vääksyyn osa I

Pohdimme eilettäin ukon kanssa aamusella, että mitäs tehtäis kun saatiin ajatus lähteä käymään jossain kohtuullisen likellä maakuntamatkailemassa päivän ajan. Kohteeksi valikoitui nopeasti Vääksy, koskapa olin nähnyt siitä mukavan otoksen YLEn tv-sarjassa Egenland ja sen vanha osa kauppoineen ja nähtävyyksineen vaikutti kiinnostavalta. Siitä sitten vaan huitaisimme aamukaffet nopsasti naamariin ja kytkin jo nousikin ylös.

Ja noin tunnin päästä olimmekin kohteessa. Päivä oli kuuma eikä ihmisiä vielä kauheasti ollut liikkeellä joten saimme tutustua paikkoihin ja nähtävyyksiin melkoisen rauhassa. Katsastimme tietenkin kanavan ja sen ympäristön ja ihailimme kuinka vesi sulussa nousi ja laski nopsaan ja veneilijät nousivat ja laskivat sen mukaan kummalle puolen olivatkaan menossa. 

Pahanlainen pettymys oli, etteivät kaikki kaupat ja kohteet olleet laisinkaan lauantaisin auki. Suurin osa arkisinkin sulki ovensa jo kello viideltä. Muutama meielenkiintoinen paikka jäi katsastamatta tämän johdosta kokonaan, mutta emme antaneet pettymyksen liikaa vaivata mieliämme  vaan suuntasimme niihin, jotka olivat auki ajatuksella, että jääpähän sitten ensi kertaankin jotain uutta nähtävää. (No, totuuden nimissä meni tovi ennen kun sain nieltyä pettymyksen suljetuista ovista, mutta onneksi muu avoinna ollut tarjonta avusti tässä).

Ja koska oli todella kuuma päivä suosimme paikkoja joissa riitti varjoa ja tuulenvirettä. Tässä puistossa oli alhaalla joenrannassa mukavan viileää, mutta paikalliset hyttyset olivat suorastaan murhaavia joten aika äkkiä hilpaisimme tuolta takaisin ylös. 

Ja sitten tarkastettiin tietenkin paikallinen kirpputori, joka oli kaikin puolin varsin mukava kokemus. Vanha talo ja juhlasali toimivat mielestäni tällaiseen tarkoitukseen oikein kivasti koska kirppistavaroiden lisäksi minusta on mukava katsella myös tilojen arkkitehtuuria. Tämä osoite tallennettiin aivojeni kirppislistaan ehdottomasti paikkana jonne tullaan uudestaankin.

Ja koska Vääksy tarjosi niin paljon mukavaa ja nähtävää ja päivän aikana kuvasin niin paljon, niin jaan tämän postauksen useampaan osaan, jotta jokainen kohokohta saa arvoisensa huomioni.

Visited the old Vääksy with my husband yesterday. Here's some pictures of the highlights ot the trip.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti