perjantai 6. heinäkuuta 2018

Billnäs & Fiskars 2018

Piipahdin eilettäin Billnäsin ja Fiskarsin antiikkipäivillä ystävän kanssa ostostelureissulla. Tämä oli elämäni toinen kerta kun tänne läksin ja jälleen kerran se oli erittäin kannattava reissu tehdä sekä niiden ostosten, hyvän seuran, että kauniiden maisemien ja sään puolesta. En tajua miten olen aiempina vuosina onnistunut kuvittelemaan tapahtumat jotenkin epäkiinnostaviksi enkä ole älynnyt käydä, onneksi kuitenkin tajusin korjata erheeni ja laitoin nämä reissulistalleni. Nämä tämöiset kun ovat ihan kohokohtia kesissäni. 

Tässä pieni kuvakavalkadi tapahtumista, ensinnä Billnäs ja sen ihana ruukkimiljöö.

Tämä kuvassa näkyvä vanha rautakaupan laatikosto läksi matkaani tuosta pian kuvan ottamisen jälkeen. Se oli mitoiltaan juuri oivallinen nurkkiini, etten voinut yksinkertaisesti olla ostamatta sitä. Jahka poistelen siitä tuon upeasti hilsehtivän maalipinnan ja ehkä katson noita vetimiä vielä, että ovatko alkuperäiset, niin tästä tulee kyllä ihan älyttömän nätti lisä laatikostokokoelmiini. 

Siten Fiskarsiin.

Fiskarsin antiikkipäivät ovat tarjonnaltaan hieman enemmän "high end" kuin Billnäsin vastaava, mutta tapahtuma ja miljöö ihan yhtä nätti ja viihtyisä ja ehdottomasti visiitin arvoinen. Täältäkin yhden löydön tein, nimittäin tuollaisen pullotelineen kuin kuvassa, mutta pienemmän. Sekin oli alunperin tuossa läjässä, mutta kuvanottohetkellä jo kainalossani, joten kuva siitä tulee myöhemmin kun se on paikallaan keittiössäni.

Että hyvä oli reissu ja hyvät oli ostokset. Niistä lisää sitten seuraavassa postauksessa.

Went to the Billnäs and Fiskars antique fair yesterday. They are two separate fairs located near each other in the most beautiful old industrial villages. I made some good finds there, the yellow set of drawers in the pic few pics above went home with me as well as a little old round bottle drying rack, like in the pic right above. I'll post more about them later.

1 kommentti: