torstai 15. helmikuuta 2018

Rätti ja pyykkiteline

Olohuoneen toisen puoliskon sisustuksessa on roikkunut talven ajan kaksi sisustuselementtiä, jotka muina vuodenaikoina eivät ole niin selvästi esillä. Oviaukossa eteiseen täytyy olla verho, koska siinä ei ole ovea, muutoin lämpö karkaa eteiseen ja huone on viileä. Tykkään lämpimästä joten oviaukko pidetään talvikuukaudet verhottuna. Toinen sisustuselementti joka talviaikaan on olohuoneessa must, on tuo pyykkiteline katossa. Illalla kun pyöräyttää koneellisen, saa sen tuosta aamulla viikata kuivana kaappiin. Erittäin näpsäkkää. Ja vaikka pyykkikone ei ihan joka päivä laulakaan, roikkuu teline paikallaan vain siksi, kun on niin näpsäkkä sitten kun tarvitaan.

Itse tehty pyykkiteline näyttää tilassa rauhalliselta ja ei ole niin silmiinpistävän epäesteettinen kun metallinen vastaava lattialla olisi. Tämä ei häiritse liikkumista tilassa kun niin korkealla on, että itse ainakin pääsen sen ali kumartelematta (perheen miehet eivät, mutta heiltä ei nyt kysytä).

Ikean alelaarista löydetty "rätti" eli oikeasti päiväpeite, näyttää hyvältä oviverhona ja sopii mielestäni tilan värimaailmaan ja rentoon tunnelmaan tosi hyvin juuri noin; ryppyisenä ja huolettomana. Täällä ei turhaan pingoteta tarkasti asetetulla sisustuksella vaan tila on tarkoitettu rentoon ja helppoon kotoiluun.

The two things in this livingroom that are a must in the winter time. The curtain on the door, to keep the warm in the room and the laundry rack on the ceiling, to fast dry a full load of laundry over night. I think both of them fit this room and look relaxed enough not to make the space look too shabby, but comfortable and homey.

4 kommenttia:

 1. Mummulassa oli aina talvisin paksut verhot oviaukoissa vetoa estämässä. Toki ovetkin olivat, mutta eteiset olivat kylmät ja verhot pitivät huoneet lämpiminä. Muistan, että ne olivat tosi kodikkaan oloiset ja tekivät mummulasta jotenkin pehmoisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo! Tekevät kodikkaan ja pehmoisen :) (ja lisäksi pitävät tosi hyvin sen lämmön siellä missä pitääkin).

   Poista
 2. Meillä on sohva "verhoiltu" tuohon samaiseen Ikean peittoon. Joku siinä veti puoleensa. Päiväpeitoksi se olisi omaan makuuni ollut "liian letku", mutta sohvan päälle istui oikein passelisti.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ideat taas siellä...edellisen kuvan liukuovi kanssa ihana,ja jäinkin miettimään,miten sellainen natsais tuohon verhon paikalle...sellainemkin olisi kiva

  VastaaPoista