torstai 14. syyskuuta 2017

Habitaren antia tältä vuodelta

Taas on tullut käytyä jo perinteeksi muodostuneella Habitare-reissulla katsastamassa antiikkiosasto. Piipahdin messuilla heti keskiviikko-aamuna, joten näissä kuvissa näkyvistä jo lienee osa myyty uusiin koteihin, mutta kaikkea kivaa siellä taas kaupan kyllä oli.

Itse en tällä kertaa löytänyt tuolta mitään kotiinviemistä, mutta sehän ei tarkoita muuta kun että nurkkani ovat jo niin täynnään ettei uutta enää mahdu. 

Hyvin olivat myyjät kartalla siitä mikä nyt on in. Marmorinen ulkopöytä ja vanhat saviruukut olivat karkkia parhaimmasta päästä.

Vanha kuparinen kenkäkauppiaan mainossaapas oli mieleeni erityisesti. Harmi ettei kukkarossani lojunut ylimääräistä 650 euron seteliä juuri tuossa kohden, mutta silittää sitä silti piti vähäsen, ihastuksesta hiljaa huokaillen.

Myyjiä oli paikalla mukavasti ja tavaraa oli laidasta laitaan niin tyyliantiikista kun romusta pitäville. Ilokseni huomasin paikalla samoja myyjiä kuin männä vuonnakin, varsinkin niitä joilla oli mielestäni oikein kivaa tavaraa kaupan jo silloin. 

Muualla messualueella piipahdettiin tietysti myös. Sieltä en enää kovasti kuvia napsinut, mutta väkeä ja kivaa piisasi. Erityisesti paljon etukäteen hehkutettu MUJI veti porukkaa osastolleen ruuhkaksi asti ja samoin itseänikin uudella kokoelmallaan ihastuttanut paluun tehnyt ANNO. 

Mutta tärkeintä minulle oli bongata tuolta jotain vähän henkilökohtaisempaa, nimittäin siellä oli somisteena parilla osastolla noita omatekemiäni astioita.

Tässä Tapio Anttila Collectionin Kimppakämppä loossin (6m50) pöydälle tehdyssä asetelmassa on minun käsistäni syntyneet nuo matalat lautaset ja niiden päällä olevat kulhot. Varsin edustavasti siinä poseeraavat ohikulkijoille. Ihan on "äiti ylpeä lapsistaan".

Ja sitten Olokodon osastolla (6a50) majailee valmistamani isot yrttiruukut ja soijakupit. Hyvin rouheina rinta rottingilla siellä hyllyllään.

Tyystin olen unhoittanut myös leyhytellä sitä että astioitani oli esillä myös männä kesän asuntomessuilla Kontio-talossa. Itse kun en kuitenkaan siellä ehtinyt käymään niin en livenä nähnyt, mutta pääsin ihastelemaan niiden poseerauksia muutamankin blogin sivuilta. Esim. tässä Heli Ingeborg blogissa eri hienot kuvat (rullailee vähän alaspäin, kuva keittiön pöydältä, siinä kannu, ruokalautaset ja kulhot).

Onhan noita astioitani toki näkynyt jo paljon muuallakin, mutta nyt riittää tältä erää tämä itsensä kehuskelu ja palataan niihin sitten joskus myöhemmin. :-)

The Habitare fair and it's antique section is a must for me every year. Of course I also see what else there is, but I always check out the antiques firs. Lots of good stuff this year again. Loved it, even tough didn't buy anything (just cause I don't have room for new things anymore).

I also had some of my hand made pottery used as props there. Tapio Anttila Collection's Kimppakämppä has my plates and bowls on their table (section number 6m50). And Olokoto has my herb vases and soy cups (section number 6a50). Cool to see them in the big world looking so pretty, my babies.

5 kommenttia:

 1. Hypistelin niitä ihania astioita #kimppakämpässä, mutta enpä tajunnut yhtään, että ne olivat sun tekemiä. Huh, miten hienoja!

  VastaaPoista
 2. Ne on niin hienoja, että saat ihan rauhassa kehuskella :)

  VastaaPoista
 3. Oi joi,onneksi en pääse käymään moiseen aarreaittaan.olisi henkilökohtaisen konkurssin paikka;D.Nuo sinun astiat on niiiiiin kauniita<3

  VastaaPoista
 4. Oli jossain jonkun sisustuslehden jutussakin juuri sun astioita, tunnistin jo ennenkukn luin tekstistä. Nyt voi kyllä sanoa hyvällä sydämellä vanhan totuuden: kun työn näkee, niin tekijän tuntee ❤️ Astiat on hurmaavia!

  VastaaPoista
 5. Hi hii, niin katsoin kuvaa ja meinasin mainita että kovasti ovat sinun näköistäsi käsialaa, kuka lie kopioinut.. Tekijä itse! Ihania ovat!

  VastaaPoista