tiistai 29. elokuuta 2017

Kuopiosta ja kaapista

Ja nyt esittelyyn ne löydöt sieltä Kuopion reissulta sitten. Kiertelin sielläkin paljon, mutta ostelin tosi vähän, mutta se mitä ostelin olikin sitten sitä laadukkaampaa. Ensinnä tarttui mukaani vanha, käsinveistelty pieni puukaukalo. Se sopii oivasti pieniin mittasuhteisiini ja näyttää niin hyvältä missä päin huusholiani vaan.

Sitten löysin halvalla myös vanhan, ison vinttikaivon puuämpärin. Se on kuin tehty ensi kesän pensastomaatille, jonka jo sieluni silmin näen siinä kasvamassa. Tulee niin nätti kasvihuoneesta kun siellä tuollainen ruukkuna on.

Ja kolmas hieno löytöni on tämä vanha emalinen lampunkuuppa. Sille sain historiankin kaupan päälle ja sekös kuulkaa tekee tästä vieläkin hienomman ja arvokkaamman, kun tietää mistä tämä on. Myyjä kertoi pelastaneensa tämän roskakuormasta silloin kun Kuopion keskustasta puretiin Kuopion kulman vanha talo. Tämä on joskus ollut osa sen talon ulkovalaisinta, varsi ja lasikuuppa siitä ovat hajonneet, mutta se mitä on jäljellä saa vielä jatkaa elämäänsä minun hoteissani. Pidän siitä hyvää huolta enkä kajoa tuohon patinaan kun se on mielestäni niin sievä juuri noin.

Ja löydöistä remonttiin. Kaapin väri olohuoneessa on vihdoin alkanut vaihtua kun sain sekoiteltua siihen sopivan sävyn. Yritin päästä niin liki tuon vitriinin kulahtanutta väriä kun mahdollista, mutta koskapa siinä on patinoituneena niin monta elämän eri kerrosta en ihan välttämättä samaan päässyt, mutta aika liki kuitenkin. Pellavaöljymaalilla onneksi saa aikaan melkoisen mukavia sävyjä ja luulen että tästä tulee ihan oivallisen hyvä tuon toisen viereen. Pari kerrosta vaan pitää vielä laittaa ensin että tuo musta peittyy tuolta alta ja siihen mennee vielä viikko tai kaksi kun kerrokset kuivuvat välissä kunnolla.

Mutta nyt, alan rakentaa sitä kenkähyllyä eteiseen.

My fleamarket finds from Kuopio were not much but the more perfect for me and my household. The old wood tray is handmade and has a feel to it that I absolutely love. I also love the old well bucket, it's going to be so pretty in my greenhouse next summer with a tomato bush in it. The enamel lamp shade has a cool history, it used to be in a beautiful old wood building called Kuopionkulma that was demolished back in the day when they didn't appreciate old things. I'm glad the seller saved it from the skip and sold it to me now. I SO appreciate old things, especially with a history that I now know.

The painting of the black cabinet has also begun. Took me a while to mix the right tone first. I want it to look as same as possible with the glass cabinet. Not there yet though, still need a couple of more layers of that linen oil paint.

5 kommenttia:

  1. Hienoja Kuopion reissun löytöjä. Minä harvoin teen löytöjä sieltä - ehkä se on liian lähellä. :D

    VastaaPoista
  2. Hienot löydöt, upea vitriini ja Pilvenpiirtäjäkaappi -ikisuosikkini nukkekodin ja asuntovaunun ohella!
    Hyvää syksyä!
    T: Kirsi Maria

    VastaaPoista