torstai 21. huhtikuuta 2016

Oikein sopiva

Heti kun testasin mattoa keittiön lattiaan tiesin että siihen se jää. Se sopii tuon tilan väreihin ja tunnelmaan vaan niin hyvin. Juuri tuossa kohtaa siellä mattoa tarvittiinkin kun tuossa sitä enimmän aikaa seisoskelee tiskatessaan tai ruokaa laittaessaan. 

Se on halkaisijaltaan noin 115cm ja siinä on noin 150 metriä juuttinarua kieputettuna ympyräksi. Ompeluun menneitä naruja en laskenut mutta muutama rulla meni sitäkin. Hintaa materiaaleille tuli suunnilleen 45 euroa, mutta oli se sen väärti. Käsityöt ovat aina kivoja tehdä ja tämä erityisesti kun kohtuu sukkelaan sai valmista.

Matto on jalan alla tosi pehmeän ja mukavan tuntuinen vaikka näyttääkin vähän krouvilta. Sen päällä on oikein hyvä seisoskella.  Ainoa miinus on että kovin hyvin ei pysy paikoillaan liukkaalla puulattialla vaan lipsahtaa oitis ryttyyn kun perheen karvaisimmat jäsenet sen päältä pyyhältävät. No, sen voinee onneksi helposti ratkaista liukuesteellä maton alle.

Tykkään myös kovasti tuosta miten matto tuo esille keittiön vaaleat puun sävyt. Sointuu niin kivasti kaikki nyt ja se on jotenkin maanläheisempi ja ehkä myös vähän kantrimpi, mikä ei ole ollenkaan huono asia se. Rokkimummon keittiö goes country.

And it's in the kitchen. Makes the room feel a bit more country, a fact I like  a lot. Brings out all the wood tones and makes everything look so balanced.  And of course it is fun to have a rug on your floor that you've made yourself.

22 kommenttia:

 1. Hei! Ihana, persoonallinen keittiö! Ja olet oikeassa, matto tuo hienosti puun sävyt esiin. Ihan niinkuin matto olisi ollut tuossa aina. Lattia on hieno!

  VastaaPoista
 2. Hei! Ihana, persoonallinen keittiö! Ja olet oikeassa, matto tuo hienosti puun sävyt esiin. Ihan niinkuin matto olisi ollut tuossa aina. Lattia on hieno!

  VastaaPoista
 3. Matto on upea ja sopii hienosti paikalleen!
  Hmm.. mihinkähän mäkin tarttisin tuollaisen.. :D

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno matto! Mitenköhän juuttimattoja puhdistetaan muuten kuin tamppaamalla? Olen pitkään kuolannut eurokankaasta sellaista mattoa mutta mietin vaan, että jos siihen tahra tulee niin mitäs sitten.

  T. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni ihan vedellä ja saippualla voi pestä juuttia.

   Poista
 5. Upea tuo uuni! Onko ihan käytössä oleva?

  VastaaPoista
 6. Hieno matto ja ihana keittiö! Uunia mäkin ihastelin, tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
 7. Mistä ihmeestä olet tuollaisen 50-luvun, (ainakin meillä oli silloin) hellan löytänyt? Meillä siihen kuului vielä semmoinen spiraalin muotoinen pikalevy. Matto ja lattia ja kaikki on niin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä vanhoja sähköhelloja liikkuu vielä osto- ja myyntipalstoilla aika hyvin. Aikanaan huuto.netistä löysin ja ollut meillä käytössä jo kymmenen vuotta. :-)

   Poista
 8. Wau! Oot niin etevä! Ja lopputulos on todella kaunis, hyvin sopii juuri tuohon :)

  VastaaPoista
 9. Kiva matto...no,mutta ,mitäs sinne vessaan laitetaan��

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava paikassaan ja voi että minä sitten rakastan tuota teidän keittiötä <3

  VastaaPoista
 11. Vau! Tuosta ihanan meditoiva kesälomapuuha kaikille niille jotka tähän asti ovat käyttäneet aikansa värityskirjoihin :D
  Kivan persoonallinen blogi sinulla. Kivaa kevättä! terkuin,Tuulia

  VastaaPoista
 12. Ihanan rouhea matto sopii tuohon upeasti!
  Kaunis keittiö sinulla!

  VastaaPoista
 13. Moi! Oletko pitkä, vai miksi on hellalla jatkojalat? Kattelin että kaapitkin on aika korkealle nostettu. Hyvännäköistä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, keskivertoa pidempää porukkaa on koko perhe ja tykätään ettei tarvitse kumarrella. Tasot on nyt 90cm korkeudella ja hella noin 85.

   Poista