maanantai 1. joulukuuta 2014

Valoa

Yhteistyössä Domus Classican kanssa
Vihdoin tuli sen verran valoisa päivä että kehtasin ottaa kuvia portaikon uuden ikkunan tuomasta lisävalosta. Ei sillä etteikö se olisi pimeimpinäkin päivinä valoa antanut, nyt sitä vaan tuli hieman enemmän (vaikkei sitä itse aurinkoa näkynytkään).

Muutos vanhaan on järisyttävä. Valoa suorastaan tulvii  sekä ylä- että alakertaan. Se mikä ennen oli talon pimein paikka on nyt muuttunut talon valoisimmaksi. Ja sitten kun valon määrä alkaa taas keväällä lisääntyä tulee tuosta paikasta noin sata kertaa tätäkin valoisampi. 

Ikkuna istuu paikalleen niin kuin olisi aina siinä ollutkin. Sen tyyli ei poikkea talon muista vanhoista akkunoista juuri laisinkaan. 

Joku tuossa jo edellisissä postauksien kommenteissa kysyikin että jääkö tuo kaide tuohon ikkunan eteen ja siihenhän se. Valitsin tuohon ikkunaan saranattoman sisäpokan jonka voi sitten keväämmällä nostaa pois paikoiltaan. Sellaisia tässä talossa on muuallakin. Ulkopokassa on saranat ja se aukeaa ulospäin. Kaide ikkunan edessä on niin tarpeellinen, eikä tuo minun silmääni häiritse ollenkaan, päinvastoin.

Se on muuten tuolla Domus Classicalla tehty hyvinkin helpoksi tämä ikkunoiden tilaaminen. Heidän nettisivuiltaan löytyy tämä ikkunatietolomake jolla tarkasti määritellään jokaista yksityiskohtaa myöten että ikkunasta tulee juuri sellainen kun tilaaja haluaa. Ja sitten, ennen kun ikkuna valmistetaan tulee siitä vielä kuvat ja tiedot hyväksyttäväksi ja tarkistettavaksi että kaikki menee varmasti oikein ja jos haluaa vielä muuttaa jotain yksityiskohtaa. 

Ainoa haittapuoli tässä prosessissa on ollut se, että nyt olen alkanut himoita näitä uusia ikkunoita muuallekin. Joistakin talon vanhoista ikkunoista vetää talvisin ja kaksilasisten ikkunoiden pinnat hohkaa kylmää. Tämä uusi on niin lämmin selektiivilasillaan että se saat muut ikkunat tuntumaan ihan huonoilta.

Onneksi tiedän nyt oikean paikan mistä näitä saa. Olen jo suunnitellut että jos pikkuhiljaa vaikka kerran vuodessa aina vaihtaisi jonkin ikkunan uudempaan. Eihän niitä kaikkia edes tarvitse, mutta ainakin ne huonoimmat, eteläseinällä auringon syömät. Näin aluksi.

Ja lopuksi vielä kuva ennen ja jälkeen ikkunan. Muutos valon määrässä on melkoinen. Kyllä on kerrassaan hyvä juttu tämä ikkuna tuossa tilassa. En voisi enää kuvitellakaan elämääni ilman sitä. Pimeää ja synkkää olisi se. Kiitos Domus Classica!

The new window I got in collaboration with Domus Classica is giving me so much light in this dark and gloomy time of year. It has really changed the whole house. There is light in places there never was before and it has made a huge difference in the whole atmosphere in this house. 

The ordering of the window was so easy with this form Domus Classica has on their website. I choose all the details I wanted there to be and after that I got an email with a detailed picture of the window for me to approve before it was made. I choose it to look almost exactly the same as the rest of the windows in this house with few exeptions; I wanted to have a selective glass on it so it'll feel warm and the closing clasp is differend (the new one is so much better to use).

I'm already planning ordering more windows from Domus Classica. The feel of a new window made traditionally is just so good I want to change few of the old ones to new ones too. This new window has made such a difference to my life here. Thank you so much Domus Classica!

18 kommenttia:

 1. Huikea on muutos...ja valoisampaan päin...kiva sinä♡

  VastaaPoista
 2. On kyllä suuri muutos, eikä kaide ollenkaan häiritse, koska se on siro ja yksinkertainen. Ihanan valoisaa.

  VastaaPoista
 3. Voihan vanhaankin ikkunaan lisätä selektiivilasin. Näin meillä on tehty.
  -Rosanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin voisi jos ikkuna on vielä ryhdissään ja karmit ovat ehjät. Meillä on talossa pari ikkunaa ihan loppu, karmit aurinko syönyt ja talo on elänyt sen verran etteivät ihan suoriakaan enää ole :-)

   Poista
  2. Itse asiassa niin oli meilläkin. Saatiin parempikuntoisia, samankokoisia ikkunoita, jotka sitten kunnostettiin ja lisättiin lämpölasielementit sisäpokaan.
   -Rosanna-

   Poista
 4. Ihan uskomaton muutos, alakuvista varsinkin sen huomaa!!
  Vau!

  VastaaPoista
 5. On se helppoa, kun ilmaiseksi saa kaikkea :-(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä pussiin. Blogiyhteistöissä saan palkaksi mainonnasta blogissani tuotteen. Tästä tuotepalkasta maksan ihan normaalisti verot, niin kun kuuluukiin.

   Poista
 6. Onpa kaunis eteinen ja portaikko!

  VastaaPoista
 7. Kaunis ikkuna ja ihana valo! Hyvä Domus Classica! Jouluntuloterveisin tuikku

  VastaaPoista
 8. Huikeen hieno. Jopas tekisi mieli räjäyttää reikä omaankin portaikkoon, taitaa vain lisäsiipi olla pahasti tiellä.. kasvi/viherhuonetta jouluasussa odotellaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, pitääkin ruveta suunnittelemaan. Nyt on kasvihuone ihan vallan romuvarastona kesätavaroille ollut vaan.

   Poista
 9. Pienikin ikkuna johonkin umpiperään tekee kyllä eetvarttia, kokemusta on. Teidän ikkuna ei edes ole pieni. Aurinkolasit taidat keväällä tarvita rapuissa kulkemisen ajaksi.

  VastaaPoista
 10. Kiva ja onnistunut muutos! Tarvittiinko tähän julkisivumuutokseen toimenpidelupa tms.? Tai uudet kuvat talosta? Itsekin haluaisin yhden uuden ikkunan rintamamiestalooni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa soittaa oman paikkakunnan rakennusvalvontaan ja kysyä sieltä, ne kun on paikkakuntakohtaisia nuo määräykset. Me selvisimme pelkällä ilmoituksella. Oli niin pieni muutos.

   Poista
 11. Tutulla on vanha talo, ja hän on puhunut tuosta vetoisuudesta. On miettinyt, jos korvausilmaventtiilin suodattimen vaihto auttaisi yhtään? Meillä itsellämme on melko uusi talo, joten tuota ongelmaa ei ole ainakaan vielä. Teillä on kaunis koti, todella kodikas sisustus.

  VastaaPoista