torstai 11. joulukuuta 2014

Pakkauspaperi aikojen takaa

Sain ystävältäni ison rullan vanhan polkupyöräliikkeen pakkauspaperia jonka heti näin silmissäni tämän joulun lahjapaperina. Tykkään että joka joulu ovat lahjat hieman eri tyyliin pakatut, mutta aina tietysti nimenomaan omaan tyyliini sopivasti.

Tämä rulla on tiettävästi 60-luvulta peräisin ja se oli aivan iskemätön. Tovin mietin että raaskinko, mutta käytettäväksihän tuommoinen on tehty, silloin aikanaankin, joten käytettäväksi se päätyi nytkin. Sinistä nauhaa vaan ympärille ja jouluista tulee, vaikka kalastajia ja moottoripyöräilijöitä kyljissä onkin (on siellä onneksi tuommoinen hiihtäjäkin). Pakettikortteja en tänä vuonna laita, kirjoitan nimet vaatimattomasti tussilla suoraan paperiin. Jotenkin tuntuu paljon luontevammalta noin. Liian kruusatut tulisi lahjoista muuten.

Rullassa on niin paljon paperia että tästä riittää vielä moneksi tulevaksikin juhlaksi, mikä sopiikin minulle paremmin kuin hyvin. Tämä kuosi kun käy näppärästi melkeinpä minkä vain juhlavan tai vaatimattomamman paketin kääreeksi. Varsin näppärää sanoisin.

I got this huge roll of vintage wrapping paper from my friend. It's originally from the 1960's and was made for an old bicycle store. I slightly hesitated before I first cut a piece of it, since it had never been used before. But it was made to wrap things in it, so it can't be wrong to do so now, around fifty years later. 

I quite like the papers color and feel. It can easily be a more festive or a more low-key style and suits almost any kind of wrapping one could need. A good roll of old paper I say.

28 kommenttia:

 1. Mulla on samaa paperia, se on kotoisin Metsänkylän navetalta. Ja hauskaa siinä on, että minun pyöräni on lapsena aina huollatettu juuri tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huisia! :-) Minä muistan kun kävin kerran ostamassa polkupyörääni sisäkumin 80-luvun lopulla tämän liikkeen seuraajalta Altti Naalalta, joka oli siis Arvi Naalan poika :-)

   Poista
  2. No siis Alttihan minunkin pyöräni on hoidellut, mutta sama kommandiittiyhtiö kuitenkin.

   Poista
 2. Meillä oli lapsuudenkodissa saajan nimi aina piilotettu pienellä jonnekin lahjapaperin kuvien sekaan. Osa hauskuudesta lahjoja kuusen alta jakaessa oli juuri siinä kun nimeä joutui etsimään. Vieläkään en kortteja osaa käyttää ainakaan oman perheen sisällä..

  VastaaPoista
 3. Kaunista paperia! Mun lapsuudenkodissa ei pakettikortteihin tuhlattu. Mustalla tussilla nimi isosti tonttukääreeseen :) ite tykkään enemmän hifistellä.

  VastaaPoista
 4. wunderschöne inspirationen, danke und liebe grüße von angie

  VastaaPoista
 5. Meillä ei voi kirjoittaa nimeä suoraan paperiin (tai sitten johonkin tosi tosi pienellä), kun mamma ja äiti haluavat säilyttää nätit paperit ensi vuoden paketointiin :D Ai miten niin pihiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihiä, mutta samalla oikeasti aika ihailtavan ekohenkistä tavallaan :-)

   Poista
 6. Hauskan näköistä paperia! Kiva löytö tuollainenkin ja ilman muuta käyttöön otettavaksi. Minäkin jätän usein pakettikortit pois, lapset varsinkaan eivät niistä piittaa.

  VastaaPoista
 7. No tuo jos jokin on mahtavuutta! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunista paperia, tuossa on henkevyyttä!

  Anu I

  VastaaPoista
 9. Kivaa paperia! Finlaysonin sivuilla on vinkkejä, miten voi pakata kankaisiin. Aika jännä idea.. Pääsee tarpeettomista tilkuista eroon.heh!
  T Riitta

  VastaaPoista
 10. Oi vau aivan todella upeeta lahjapaperia!!!

  VastaaPoista
 11. Hieno idea. Kestävää kehitystä, ainakin melkein.

  VastaaPoista
 12. Voi mitä kateutta tunnenkaan, kun katson tuota paperia :D. Tekisin heti taulun palasesta, jossa on polkupyörä ja yrityksen nimi.

  Itse kaipaan varhaislapsuuten aikaista joulupaperia. Luonnonvalkoisella pohjalla oli harvakseltaan kuvioita: pikkuinen punainen mökki, kaksi joulukelloa ja niiden päällä pari pientä havun oksaa. Se on jäänyt mieleeni kauneimpana joulupaperina kautta aikojen. Tämäkin sijoittuu 60-luvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No laita minulle osoitteesi sähköpostilla niin lähetän sinulle palasen tuota paperia :-) dgsisustusmania(ät)hotmail(piste)com

   Poista

  2. kovin myöhään laitoin sähköpostia, mutta laitoin kuitenkin :)

   Poista
  3. Posti oli tuonut paperi-ihanuudet laatikkoon. Kiitoksia aivan hirmuisen paljon! Mitä olen sinulle velkaa?

   Poista
  4. No et yhtikäs mitään :-) Kiva on jos tykkäsit ja saat niistä taitoksista huolimatta papereista aikaan jotain :-)

   Poista
  5. <3 Kiitos. Taitteet eivät haittaa mitään.

   Poista
 13. Eikä! Tuohan on ihan mieletön! Miten ihanaa, että tällaisia aarteita vielä löytyy ja saa käsiinsä. :)

  VastaaPoista
 14. Oi hitsi, muistan niin ne käynnit Naalalla, faija hoiti asioinnin ja mä ihmettelin. Ihan mahtavaa paperia oot saanut!

  VastaaPoista
 15. Ai että mikä aarre! Tosi raikas värityskin vielä.

  Näin hiljattain SPR:n Kontissa melko täyden rullan 60-lukulaisen näköistä tonttupaperia, sellaista kapeampaa, mutta en raaskinut ostaa. Hintaa koko rullalla oli n. 15 euroa, mikä ei ole paljon kun ajattelee paperin määrää ja harvinaisuutta, mutta en olisi kuitenkaan malttanut sitä käyttää... Ehkä joku muu poimi löydön mukaansa.

  VastaaPoista