torstai 18. heinäkuuta 2013

Yhtä kurkkua tosiaan

Pieni kurkuntaimeni porstuassa on kovaa vauhtia venynyt pituutta. Huoneen korkeus on jäänyt sille pieneksi jo aika päivää sitten ja nyt se näyttää olevan menossa etelän puoleiselle ikkunalle ottaen tukea messinkilyhdystä matkallaan. Laitoin kurkkuselle jo uuden tukilangan kattoon ja ohjasin sivummalle tuosta hyllyköstä ja samalla mietin hiljaa mielessäni että koska tuo venyminen oikein lakkaa? Onneksi tilaa kuitenkin riittää vaikka tuosta vielä tuplaisi itsensä.

Ihan kohta pääsen maistelemaan myös ensimmäistä kurkkuakin. Olen ajat sitten hukannut siemenpussin, mutta ulkoa muistan että tämä lajike tekee noin viidentoista senttimetrin hedelmää. Alimmassa kuvassa oleva yksilö on pian siinä mitassa.


The cucumber plant in my porch keeps growing and growing. It seems to be on it's way to the window facing south. It's fun how it takes hold on to whatever is on it's way, like the brass lantern hanging from the ceiling. I put some extra hooks on the ceiling to guide it away from the shelve. I don't want it to bind itself on the ivy.
Very soon I get to taste my first fruit from this plant. These should be ready when they get around 15cm in length and the one in the picture below is almost there.

6 kommenttia:

 1. Hei!

  Ihana lukia sinun blogia, ötökkätaulu ei noussu suosikiksi ;)
  Mitä sie olet ruukaannu tehä vanhoille esim. kirppikseltä ostetuille peltipurkeille? Pesetkö käyttöön vai käytätkö niitä ruokatarvikkeiden säilytykseen? Itsellä välillä iskee "siivous" vimma ja mietin voiko ne ottaa sellasenaan käyttöön.

  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse otan käyttöön pesun kautta tietysti. Sellaisia jotka ovat sisältä ruosteessa ei kannata käyttää ainakaan elintarvikkeiden säilytykseen.

   Poista
 2. Onpa hauska paikka kurkunkasvatukselle :) Niitähän voi melkein poimia tuolla penkillä loikoillen, kuin viinirypäleitä napsisi.
  T: uusi lukijasi Matleena
  http://muonamiehenmokki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mikä tai mistä lyhty on mahtaako mistään löytyä vastaavaa

  VastaaPoista