sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Samoilla kierteillä

Oletteko koskaan panneet merkille että vanhoissa pyörivissä työ- ja toimistotuoleissa on yleensä samat kierteet ja niiden istuinosia voi vaihdella eri jalkoihin? Minäpä olen ja kokeilen aina miltä tuolit näyttävät eri koivilla varustettuina koska fiilis voi muuttua tyystin toiseksi tylsemmänkin jakkaran kohdalla.

Näissä kuvissa esimerkki tyylinmuutoksesta jalkaosaa vaihtamalla. Osaattekos sanoa kummissa kuvissa alaosat ovat oikeasti tuoleihin kuuluvat, ylä- vai alakuvissa? Ja erityisesti kummat ovat paremman näköiset sinun silmääsi?

Have you ever noticed that most of the vintage rotating chairs have the same screw thread and you can switch the tops and bottoms of the chairs as you wish? Well I have noticed and just love to test different combinations. 
Can you tell which ones are the original chairs and which ones I have been playing with (top pics or bottom pics)? And most importantly which ones do you like the best?

12 kommenttia:

 1. Jo on ihanat tuolit! Tykkään itse tuosta ylemmästä vaihtoehdosta - aika passeli vaikka taitaa olla alemmissa kuvissa jalat oikeilla paikoillaan..?

  VastaaPoista
 2. Mie olisin veikkannu just toisin päin..
  Mutta mahoton valita kummin on parempi, onneks voi vaihdella sit fiiliksen mukaan. Upeita yksilöitä!

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään alemmista enemmän!

  VastaaPoista
 4. No enpä tätä tiennytkään. Minusta näyttäisi, että ylemmän kuvasarjan tuolit ovat "omissa" , alkuperäisissä koivissaan. Tai ehkä kuitenkin toisinpäin... :) Hauska idea vaihdella niitä!

  VastaaPoista
 5. Tumma tuoli sopii minusta paremmin tuohon korkeaan jalkaan....hienoja ovat kyllä molemmat!

  VastaaPoista
 6. Jännä huomio. Olen sitä mieltä, että alakuvassa ovat oikeillaoikeilla paikoillaan. Mutta ihan hyvin voi myös vaihdella.

  VastaaPoista
 7. Alakuvissa...piti käydä edellisistä postauksistasi kurkkimassa...mut sanoisin,et vaihtaen on parempi...mut makuasioistahan ei voi kiistellä:)

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä ylemmät kuvat näyttää olevan oikeilla paikoillaan ;)Mutta kyllä vaan vanhat esineet ovat melkein aina kauniita !

  VastaaPoista
 9. Alemmissa kuvissa ovat oikeissa jaloissaan ja ylemmissä minun mielestäni kivemmat :-) Musta tuoli on omalla jalallaan hiukan vaisu, mutta korkeammalla jalalla suorastaan herkullinen. Samaten puutuoli on hauskempi matalalla jalalla kun se korkealla jalalla oli minun silmääni (ja sisustukseeni) hiukan liian iso.

  VastaaPoista
 10. Alakuvissa oikeat yhdistelmät.Itse työssä aikoinaan
  istunu tälläisilla,ei ollu pehmusteita.

  VastaaPoista
 11. Alemmissa kuvissa ovat oikeilla jaloillaa :D Itselläni on isältä perittynä työtuolina tuollainen matalampi tuoli, taitaa olla 60-luvulta. Tosin olen ehtinyt päällisiä siihen vaihtaa jo useampaan kertaan kun alkuperäiset menivät rikki. Se on loistava kirjoituspöydän tuoli, toimii edelleen, itselläni tosin se on ompelutuolina työhuoneella.

  VastaaPoista