lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vaunussa sisällä

En olekaan vielä esitellyt asuntovaununi sisustusta kokonaisuudessaan. Tämä on suurimmaksi osaksi johtunut siitä etten omista (vielä) laajakulmaa ja piti odotella että sellaisen sain taas hetkiseksi lainaan. Vaunu kun on mitoiltaan niin pieni että omilla objektiiveillani ei ole sinne oikeastaan juuri asiaa.

Kas tässä siis vaunua sisältä laajalla kulmalla ilta-auringon valossa.

I haven't been able to shoot the insides of my caravan since I don't own a wide angle lens (yet). But now that I have borrowed one for a while I finally got the photos.

Kaikki kiinteät kalusteet pöytää ja nahkasohvan runkoa lukuunottamatta ovat alkuperäisiä ja alkuperäisessä asussaan. Pöydänjalan olin onnekaasti löytänyt kirpputorilta ja pöytälevyn raastoin vanhasta ikilevypöydästä jonka myöskin ostin käytettynä. Hintaa koko pöydälle tuli yhteensä kahdeksan euroa, eli melko vähällä selvisin. 

All of the furniture are the original ones exept for the table here and the body of the leather couch below. I was lucky to find the leg from a fleamarket and the top is made of an old table. The whole thing cost me only eight euros.

Pitkän sohvan runko taasen oli ajat sitten lahonnut pois ja joku edellisistä omistajista oli siihen rakentanut niin monimutkaisen viritelmän että näin parhaimmaksi ottaa talteen vain teakisen etulevyn ja rakentaa loput uusiksi itse. Ja voin sanoa että parempi tuli.

The old body of the couch was so rotten and weird that I just had to build a new one. The only thing I managed to salvage from the old one is that teak front board.

Keittiössä ei ole enää kaasuliettä eikä oikeastaan liettä ollenkaan tällä hetkellä. Arvon vielä että tarvitsenko sellaista ollenkaan. Mutta kello piti saada, se on ihan ehdoton sekä sisustuselementtinä että ajannäyttäjänä. Pitäähän se reissuillakin tietää että milloinka pitää päiväunilta nousta ja yöunille mennä.

The kitchen doesn't have a stove at the moment. I'm still thinking if I even need one. But the clock on the wall is a must. I just love clocks both as a decorative and  useful things.

Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen kopin sisustukseen. Matkalla ollessa tuntuu ihan siltä että on oma koti mukana, niinkuin ajatus alun perin vaunua hankkiessa olikin.

I'm very happy with this interior, it really feels like it's my own home. Just like I always dreamed my caravan to be - a tiny home on wheels.

25 kommenttia:

 1. Huippu kokonaisuus!!!!!! Olet aivan mahottomanälyttömänhirveen TAITAVA IMMEINEN :) Oothan muistanu kehuu ihteäis :)
  -Sartza-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvin harvoin muistan, mutta nyt kun muistutit niin kehun vähäsen ;-)

   Poista
 2. Kyllä oot tehnyt upean vaunun! Meille on hommattu tänä keväänä vuoden -74 Sprite 400, mutta siihen ei oo tehty vielä paljon mitään, tosin on ihan hyvässä kunnossa. Mutta, mutta, ehkä sitä täytyy kanssa laittaa vähän "oman" näköiseksi jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mun vaunu on Sprite 400 -64
   Laita ihmeessä oman näköiseksi. Se on parhautta :-)

   Poista
 3. "ei hattumpi" tilaihme :)
  Nyt voit hyvällä syyllä taputella itteäs olalle !

  VastaaPoista
 4. ihana vaunu laita sellainen kaasulevy vaan mihin voi pullon kiinnittää ei mitään kiinteää siis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen siirreltävä sähkölevy ja pallogrilli, ehkä niillä pärjäisi :-)
   Jostain syystä pelkään kaasuvehkeitä...

   Poista
 5. Aivan ihana vaunu, kyllä matkustasin enemmän ku mielelläni tuolla! Johan tässä vaunukuume iskee :)

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi kun hieno...harvassa asuntovaunussa on nahkasohvaa...:)

  VastaaPoista
 7. Ei vitsi mikä retrounelma! Kyllä sä vaan osaat loihtia kaunista jälkeä! Kateeksi käy :)

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Mistä vaunun tapetti on? Tosi kiva!

  t.uusi lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa.. selvisihän se lueskelemalla aiempia postauksia. Taitavasti tehty kuviomaalaus!

   Poista
 9. Vaunusta tuli kyllä super hieno ja omaperäinen!

  VastaaPoista
 10. On se kova. Sekä vaunu, että tekijä. (Mäkin pelkään kaasua.)

  VastaaPoista
 11. On tosi kiva vaunu ja sisustus tosi onnistunut. Minulla odottaa vaunun raakile pihalla kun vain saisin aloitettua projektin. Kaikki lähtee jää vain runko. Tarkoitus on että mitään kiinteää ei tule, koska vaunua ei voi rekisteröidä enää liikenne käyttöön. Koska alkuperäistä omistajaa on tosi hankala jäljittää kun ei oikein löydy papereita. Ihanaa vaunu kesää sinulle!

  VastaaPoista
 12. Nämä laajakulmakuvat tulivat kyllä tarpeeseen. Ei vaunusta ole saanut ollenkaan käsitystä noista aiemmista kuvista. Nyt olen vaikuttunut! Tyyli on aivan jotain muuta kuin mistä its etykkäisin, mutta nyt näen kokonaisuuden, joka todella näyttää hyvältä. Olet sinä taitava!

  VastaaPoista
 13. Ihanan kodikas ja leppoisa vaunu. Kaunista, kun olet säästänyt vanhat puuosat.

  VastaaPoista
 14. Ihana!
  Meille putkahti eilen vm 67 Sprite -vaunu ja selasin pikaisesti postauksesi vaunusi kunnostuksesta ja upeaa jälkeä olet tehnyt!! Meillä projekti alkaa tänään ja saas nähdä, koska sen kanssa päästään liikenteeseen. Kiitos vinkeistä ja tsemppiä vaunuiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan :)
   Eilen purettiin vesimärkiä kattolevyjä alas ja löydettiin kuitenkin melkoisen hyvässä kunnossa oleva runko (onneksi) ja napakka pohjalevy. tästä on hyvä jatkaa.

   Poista