torstai 18. huhtikuuta 2013

Maalinpoistomania

Porstuan seinällä roikkuva hylly oli vielä pari päivää sitten valkoinen. Maalinpoistoaineen ja hiekkapaperin kanssa sen kimppuun käytyäni sain lopputulokseksi tällaisen. En ole vielä ihan täysin vakuuttunut siitä että pidänkö tästäkään väriyhdistelmästä, mutta onhan tämä toki paljon nätimpi kun se tylsä valkoinen. Ja jotenkin tuntuu että tässä värissä hyllyn mainot muodot tulevat myös paremmin esille.

Eliminating white part 100. This vintage shelve in the porch used to be white but with a little paint remover it turned in to greenish wood. I'm not convinced if I like this color but it's definitely better than plain boring white.

8 kommenttia:

  1. Niiiice. Mitä maalinpoistoa sä käytät, onko joku huonompi-parempi-kokemus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän käytin Liberonin stripperiä ja siksi kun se on halpaa eikä kirvele iholla (vaikka ohjeissa lukee että pitäis käyttää suojakäsineitä ja vaikka mitä kaasunaamaria, mitä mä en ikinä käytä kumminkaan).

      Poista
  2. Hienosti tulee nyt esille valkoisesta seinästä:)

    VastaaPoista
  3. Samaa piti kirjoittaa, kuin Hanne...kaunis on ja ihanat tavarat hyllyllä.

    VastaaPoista
  4. Toimiiko maalinpoisto hyvin? Ja mistä sitä saa?
    Olisi yksi ikivanha ihana pirttipöytä navetan vintillä. Iso kuin mikä. Olen ajanut hiomakoneella ja raapannut raapalla. Ei juurikaan tulosta. Mutta eikai maalinpoistoaineella ole vaaraa pilata puutakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole blogin pitäjä, mutta pintakäsittelytöitä tehnyt paljon.Et pilaa pöytääsi maalinpoistoaineella kunhan et millään terävällä raavi pintaan naarmuja,itse aine ei puuta tuhoa.Eli pestylle maalipinnalle levität maalinpoistoainetta esimerkiksi vanhalla siveltimellä aika reilusti(vähän kuin kasvonaamio) ja annat vaikuttaa.Voit myös laittaa kierroksen kelmua ja tehostaa vaikutusta sillä(ei ole kuitenkaan pakollista). Työ kannattaa toteuttaa sellaisessa paikassa missä on hyvä ilmanvaihto sillä vaikuttaessaan ilmaan pääsee höyryjä joita ei välttämättä ole hyväksi haistella. Jos pöytä on iso,voit tehdä maalinpoiston osissa esimerkiksi jalat erikseen ja kansi erikseen. Kun aine on vaikuttanut pinnalla, maali näyttää hieman syöpyneeltä ja kuplivalta. Kaavit kaapimella tai lastalla tai siklillä pinnasta maalin pois. Lopuksi peset pöydän puupinnat hyvin(tämä työvaihe pitää tehdä kunnolla jotta uusi maalipinta ei ala kupruilla pois).Sitten vielä hionta ja uusi pintakäsittely :)
      Ainetta löydät maalikaupasta,rautakaupasta tai vaikkapa prisman maalipuolelta ja purkissa on mukana vielä ohjeet. Rohkeasti vain työhön :)

      Poista
    2. Kiitos minunkin puolestani vastauksestasi :-)

      Poista
    3. Lisäisin tähän vielä, vaikkei asia minulle oikeastaan kuulu, että suurempi vaara on pilata se puupinta sillä pesulla, jos vedellä pesee. Maalinpoistoaineet eivät puuta vahingoita. :)

      Poista