lauantai 14. tammikuuta 2012

Klapivalo

Sydäntalven kaamoksessa minut valtaa aina jonkinasteinen valaisinmania. Siihen saattanee vaikuttaa rintamamiestalon pienehköt ikkunat joista vähäinen luonnonvalo ei pimeimpään aikaan sisälle juuri yllä. Silloin kaipaa keinovaloa yhä enemmän ja olen huomannut että joka talven aikana sisustukseni valaisinmäärä lisääntyy. Tässä yksi viimeisimmistä hankinnoistani. Vanha teollisuuden spottivalo sai vanhan monimutkaisen tekniikkansa tilalle tavallisen lampunkannan ja paraatipaikan olohuoneen seinältä. Ja vot, kyllä nyt näkee ladata takkaan puita.

The winter time in this country is so dark I find myself craving for more light inside the house. This old lamp I found at a fleamarket. I fixed it and found a place for it on the living room wall. Now I can finally see my fingers when I stack the logs in to the fireplace.

11 kommenttia:

 1. heipsan :)
  ihana valaisin, minäkin ostelen aina kaikenlaisia valaisimia kirppiksiltä jos sellainen sattuu kohdalle mutta hintakin tietty ratkaisee..
  Vähänkös on myös ihana tuo laatikko juttu klapeille ihastuin kovasti mutta vahinko vaan minulla ei ole takkaa eikä mitään puulämmitystä..Huohh olisipa takka sillä näillä ilmoilla olisi kivaa katsella rätiseviä puita takassa ja se tunnelma..ja puun tuoksu..
  Mutta tuota ideaa voisi soveltaa vaikka mihin tarkoitukseen tahansa lehdille, (niitä kun aina ostelen siis sisustus lehtiä), koristeille..keittiöön purnukoiden säilytykseen jne jne..
  Anteeksi taisin innostua taas höpiseen, mutta hyvät ideat on aina paikallaan ja kivaa kun olit vieraillut blogissani..:)

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno! Sulla on kyllä tyylitajua ja silmää noille ostiksille!! Kiva juttu oli tässä taannoin kodistasi myös lehdessä, oliko se nyt kotivinkissä vai omakotikullankalliissa, en muista, mutta sinä varmasti tiedät kummasta oli kyse. =)

  VastaaPoista
 3. Hannele, tuommoiset laatikot ovat hyviä ihan melkeinpä mihin vaan :-)

  Tiina, Se oli Kodin Kuvalehdessä :-)

  VastaaPoista
 4. Tuollaiset kuluneet vanhat valaisimet ovat kyllä upeita. Itse aina välillä käyn kuolaamassa volt 360 sivuilta valaisimia! Tuossa on samaa henkeä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana lamppu. Ehkä sitäkin enemmän katse kuitenkin tarttui tuohon hauskaan puuhalkotelineeseen. Mahtava idea!
  - Kaisa

  VastaaPoista
 6. Ihana tää sun blogis ja mäkin törmäsin tohon lehtijuttuun, sai paremman kuvan teidän kämpästä. Mut mulla olis yks kysymys, kun kaikkea duunailet niin ehkä osaat siihen vastata..eli haluasin maalata vanhan rulokaapin, mutta mietin jäykistääkö maali sen ovisysteemin?
  t.maalausryhmän Susi

  VastaaPoista
 7. Onpa ihanan näköinen. Samoin seinä taustalla, miten se on käsitelty? Meillä paljon beigeä ja jotenkin harmaat sävyt ovat alkaneet kiehtoa..alkaa olla vissiinkin remontin paikka pian tässä huushollissa..

  VastaaPoista
 8. Maalausryhmän Susi, en kyllä tosiaankaan tiedä. En ole törmännyt maalattuun rulokaappiin vielä missään.

  Yksinäinen susi, seinä takana on rapattu takan muuri.

  VastaaPoista
 9. ^^^ Ah, niinpäs olikin!! Äitini luona luin kyseistä lehteä. =)

  VastaaPoista
 10. Hei ja han ensiksi kiitokset ihanasta blogista!

  Kertoisitko hiemen lisää tuosta takkapuiden säilyttämisideastasi? Ilmeisesti, jostain olet tuollaiset laatikot haalinut ja sitten kiinnittänyt toisiinsa. Kuvasta ei ihan käy ilmi, mikä on materiaali, vaneriako ...?

  Kypsyttelen ajatusta rakentaa samantyylistä ratkaisua ihan omin pikku kätösin puutyönä. Tällä hetkellä pohdin materiaalia, vaneri on aikas kallista, mutta en välttämättä ihan mäntypuulevystäkään tykkää.

  VastaaPoista
 11. Hansu, ne on vanhat vanerilaatikot kiinnitettynä toisiinsa ruuveilla. Kokonaisuuden alla on pyörät.

  VastaaPoista