torstai 26. tammikuuta 2012

Eksyn vuoteeseen

Makuuhuoneen muutoksen tiimoilta hurahdin aivan täysin vuodevaatteisiin. Olen aina ihaillut muhkeita sänkyjä joissa on paljon suuria tyynyjä ja pöyhkeitä peittoja. Nyt kun värimaailma makuuhuoneessa hieman säätyy oli hyvä aika syventyä vuodetekstiilien ylelliseen maailmaan - ja minähän syvennyin. Sängystäni löytyy nyt peräti kuusi tyynyä, taemmat ns. koriste- tai nojaustyynyt, välissä mahtavat 90cm leveät tyynyt ja etumaisina ne perinteiset "normaalikokoiset" 50x60 tyynyt. Peittoina on tavallisten täkkien sijaan kaksi tuplaleveää täkkiä joiden alle piiloutuu jo isompikin ihminen lähes näkymättömiin. Lakanamateriaaleiksi valitsin pellavaa toiseen täkkiin ja etumaisiin tyynyihin sekä oikein pehmeää tiheään kudottua puuvillaa toiseen täkkiin (pellava kun hieman tottumatonta ihoa vielä pistelee).
Ja kyllä, nyt voin rehellisesti sanoa että eksyn vuoteeseeni. Tänäkin aamuna oli hieman hankalaa kaivautua tuolta ulos, mutta on se kyllä niin ihanaa tuolla nukkua, että en valita.

I kind of went a little crazy with my bed textiles. I've always been very inspired by lots of pillows and big duvets and finally I have enough of both. I have six pillows and two king size duvets in my bed covered with finest cotton and rough linen. I must say that it's a bit hard to find ones way out of that bed in the morning, but I'm not complaining. It's so luxurious to sleep in there!

10 kommenttia:

 1. Kylläpä on muhevan näköinen peti.

  Tykkään itsekin kovasti tuollaisesta runsaudesta, mutta käytännöllisyys menee aina edelle. En osaa nukkua niin "paljon seassa" :)

  VastaaPoista
 2. Oi kun näyttää houkuttelevalta ! Pittää kovasti alussa peuhata ;) eikös se pellava sitten pehmene käytön myötä ?

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihastelen muhkeutta, mutta tykkään nukkua vähän askeettisemmin. Kysynkin, että heitätkö ylimääräiset tyynyt yöksi pois, vai miten nukkuminen onnistuu niin monen tyynyn päällä?

  VastaaPoista
 4. KoivukujanRiikka, niinhän ne sanoo, että pehmenee, mutta ilmeisesti vuosien käytöllä.

  Kuitin koivu, onnistuu oikein hyvin. Pidän siitä että on paljon tyynyjä, ja kyllähän nuo lytistyvät kun osin päällä makaa :-)
  Kesäksi joudun vähän ehkä keventämään sänkyä, ainakin peitteiden osalta...

  VastaaPoista
 5. tosi kaunis! niin on kuin jostain sisustuslehdestä! ;D

  jostain luin että pellavaa suositellaan kuivaamaan rummussa että pehmenisi.. olikohan hm:n tekstiilien pesuohjeissa.

  VastaaPoista
 6. Kunnon unelmasänky! Kelpais mullekin. :)

  VastaaPoista
 7. Tiina, ja mullahan ei tietenkään ole kuivausrumpua...

  VastaaPoista
 8. Nättiä! Vilpoinen makuuhuone ja iso kasa paksuja, lämpimiä peittoja on kyllä yhdistelmä, jossa nukuttaa hyvin.

  VastaaPoista
 9. Meillä on valkoiset H&M:n pellavalakanat ja minusta ovat pysyneet pehmeinä ilman runmuttamistakin, eivätkä kyllä pistelekään. Voikohan kankaan värjäys/värjäämättömyys vaikuttaa pehmeyteenkin?

  VastaaPoista
 10. Jonna, voi olla myös yksilöllistä että miten kokee sen kankaan ihollaan :-) Itse olen hyvin herkkänahkainen, silkkiä pitäisi olla mutta ko ei rahat riitä semmosiin...

  VastaaPoista