torstai 9. joulukuuta 2010

Vihdoinkin lämmintä valoa

Olen jo useamman vuoden tuskaillut uusien sähköä säästävien led-jouluvalojen kylmien värisävyjen kanssa. Mielestäni jotkut kirkkaiksi väitetyt led-polttimoiset jouluvalot ovat värisävyltään kuin ruumishuoneella olisi, niin kylmän sinisiä ja suorastaan kammottavia. Nyt vihdoin tänä vuonna minua lykästi ja markkinoille oli tullut oikeasti lämminsävyiset led-valot ja vieläpä vaihdettavilla polttimoilla. Nyt voin vihdoin hyvällä omalla tunnolla poltella ympäri vuorokauden jouluvaloja ja nauttia vielä niiden vanhanaikaisesta hehkulamppumaisesta sävystä. (Vielä kun kehtaisi laittaa tuohon keskimäisessä kuvassa näkyvään ulkovaloon tavallisen polttimon kammon energiasäästölampun tilalle niin olisi värisävyt pihassa kohdillaan, mutta sähkönsäästö on nyt etusijalla).

Finally my dreams came true and I found warm toned led-lights for my yard. Call me oldfashioned but I like the tone of old lightbulbs way better than the new energy saving ones. My lights need to be warm.6 kommenttia:

 1. Sama tuskailu jatkuu täälläkin, paitsi jos hennot paljastaa merkin ja valmistajan, ehkä jopa ostopaikan...

  Tuikkivaa on, ja tunnelmallista. Kiitos taas!

  Helmi

  VastaaPoista
 2. Helmi, nämä ovat Konstsmiden valot ja luullakseni myynnissä hyvinvarustetuissa isommissa marketeissa. Tuotenumero on noihin mitkä mulla on 6060-100 (ne on 120 osaiset. Niitä oli pienempiäkin sarjoja).

  VastaaPoista
 3. Kiits,kiits! Nyt täytyy ottaa kauppareissu ohjelmaan,vaikka muuten yleensä hommaankin kaiken kirppiksiltä.

  Uusia vinkkejä odotellessa,
  Helmi

  VastaaPoista
 4. Heippa. Pakko ensiksi sanoa, että löysin tämän ihanan blogisi hiljattain, tykkään ihan hirmuisesti! Ja tuohon led-asiaan; itselläni on ne "normaali" kirkas valosarja ulkona lyhdyn sisällä ja ne näyttää välillä melkein sinisiltä, ei kiva.

  VastaaPoista
 5. marru, kiits, kiits. Ja tosiaan että voikin olla kamala sävy joskus ledeissä.

  VastaaPoista
 6. Mä palautin Ikeaan tämänvuotisia lumihiutalevalosarjoja juurikin kylmän valon takia.

  anu

  VastaaPoista