perjantai 10. joulukuuta 2010

Oikeat pallot

Kävi ihan tajuton flaksi tänään kirpputoreilla ollessa. Löysin lähes ilmaiseksi kuusi kappaletta näitä oikeasti vanhoja ja oikean kokoisia jalallisia pallokynttilöitä Festivo-kynttilänjalkoihini. Nämä ovat siis halkaisijaltaan pienempiä kuin kaupoissa myytävät ja jalkaosa on pidempi ja ohuempi. Tämä on mielestäni se aito ja oikea koko pallokynttilälle, ei liian suuri eikä liian pieni. Nyt on ongelmana vain, etten raaski noita polttaa kun niin kiven alla ovat. Lisää pitää löytää.

I got lucky and found the real vintage candles for my Festivo-candleholders.

12 kommenttia:

 1. Kauniit ovat...harmi,ettei enää valmisteta pikkukannalla olevia pallokynttilöitä...itsellänikin yksi kynttilänjalka,johon menee seitsemän pikkupalloa...onneksi löysin minäkin kirpparilta pallot...en vain raaski polttaa.

  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Niin ja ei kannata pitää auringossa, etteivät muuta muotoaan. (Ikäänkuin nyt aurinko kovasti paistaisi...)

  anu

  VastaaPoista
 3. Minullakin on ollt ongelmia noiden uusien pallokynttilöiden kanssa.Aina joutuu vuolemaan jalkaosaa ohuemmaksi. Saisivat tehdä kynttilöitä sillä vanhalla, oikean kokoisella tyylillä...

  VastaaPoista
 4. Ihanan ihanaiset festivot! Mulla on ollut niissä vaan pitkiä kynttilöitä, mutta nuo pallot näyttääkin kivoilta.

  VastaaPoista
 5. halleluujaa mikä valaistuminen. Olen jo useamman tovin hakenut sopivia kynttilöitä omille Festivoille. Mutta pieneen mieleeni ei ole edes tullut mieleen etsiä pallon muotoisia kynttilöitä!!!? Mitä neroutta.
  "tosi makeet!" -kuten neljä vuotias kummipoikani sanoisi
  t. aliaS

  VastaaPoista
 6. Ai että ,hyvä löytö.
  Juu eihän noita raaski polttaa.

  VastaaPoista
 7. Tulee ihan lapsuus mieleen tuosta kuvasta.

  VastaaPoista
 8. Nyt vasta tajuan tän kynttilädilemman. Ihan totta, nuo on ne ainoat oikeat. Tulee mullakin lapsuus mieleen noista, äidillä taitaa olla keittiön lampussa valkeat. Ei niitä kyllä ikään polteta.

  VastaaPoista
 9. Loistolöytö! Mä en raaski aitoja vihreitä vastaaviani ottaa edes esille, ettei niihin tule kolhuja:P Sain juuri ensimmäisen Festivoni -täydellisiä!!

  VastaaPoista
 10. Ah noista tulee mieleen lapsuuden joulut.. Hieno löytö.

  VastaaPoista