keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulupöydän kenraaliharjoitus

Joulupöydän kattausta piti hieman harjoitella. Katsoa että mitä minkäkin kanssa laittaisi ja mitä tarvitaan lisää. Näin yökyöpelinä ja ikuisena joulustressaajana tämä oli välttämätöntä tehdä nyt. Lautasissa ainakin oli kato käynyt (käsin tiskatessa niitä menee) ja liina on pesua ja silitystä vailla. Muuten luulen, että tämän joulun pöytäkattaus tulee näyttämään kutakuinkin tällaiselta. Josko se pukki vain toisi noita toivomiani festivoja vielä pari lisää...

Needed to practice the layout for christmas dinner. I think this style will work this year.

22 kommenttia:

 1. Kaunis kattaus. Hassua miten nuo Festivotkin alkaa näyttämään taas hyvälle, kun ne aikoinaan ei miellyttäneet silmää lainkaan. Liekö johtuu omasta iästä vai mistä lie....

  VastaaPoista
 2. Kaunis kattaus ja niin jouluinen. Ihanaa joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Nuo Festivot noiden uusien kynttilöiden kanssa ovat niin ihanat! Niiden kanssa just simppelisti muu, niin johan passaa... =)

  Ihania kattaushetkiä sinulle! Meinaat siis ilmeisesti polttaa nuo kynttilät ihan oikeasti?

  VastaaPoista
 4. Ihana kattaus. Hymy tuli huulille.

  - Anu

  VastaaPoista
 5. Ihanan rauhallinen tuo jouluinen kattauksesi!
  Meiltäkin kotikotoa löytyy jos jonkinlaista kynttilänjalkaa, kippoa, kuppia ja maljakkoa (moni täältäkin bongattu) jotka ennen olivat silmääni hirvityksiä. Esim. näitä Festivoja. Nythän ne näyttävätkin tosi kivoilta, klassikoilta jopa.
  Oikein ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 6. Oi että on tyylikäs! En ole tiennyt, että Festivoja on NOIN isoina kuin tuo suurin:O

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis. Ja muistuttaa aika paljon omia suunnitelmiani.

  VastaaPoista
 8. Ihana kattaus :) Mitkähän kukat tulee joulukattaukseen? Mielestäni ripaus kermanvaaleaa (synkkaa tuolien kanssa)ja reilummalla kädellä vihreää sopisi kuin nyrkki silmään! T:Hortensia

  VastaaPoista
 9. Nonna, en polta. Pistän suorat punaiset kynttilät palamaan.

  Hortensia, tuo pöytäni on niin piskuinen (vain 75cm leveä ja 150cm pitkä), etten ehkä kukkia laita ollenkaan. Tulee muuten liian ahdasta.

  VastaaPoista
 10. Kaunista :)
  Pahus miksi lahjoitin koko festivo-sarjani pojalleni. Täytyypäs kysyä käyttääkö vai pölyyntyykö kaapissa. Upeeta että satuit löytämään nuo punaiset pallokynttilät:) raskitko polttaa sitten aattona ?
  Minulla kenraalikattaus vasta huomenna
  terkuin Biibu

  VastaaPoista
 11. Iibu Biibu, en raski polttaa - edes aattona.

  VastaaPoista
 12. Näyttää tosiaan festivot paljon paremmalta nyt kuin muutamia vuosia sitten, kunis kattaus tulee ilman kukkiakin:) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 13. Oikein kaunista! Piti oikein tuo isäntä hälyttää paikalle katsomaan, että joku voi olla VIELÄKIN maanisempi sisustaja kuin minä. :-D

  VastaaPoista
 14. Nuo juomalasit! mitä ovat?

  VastaaPoista
 15. Anonyymi, ne ovat Riihimäen lasin tuotantoa jostain 70-80-luvuilta.

  VastaaPoista
 16. arvasin vain ihastukset ja kehut julkaistaan tää on niin väärin ja epäaitoa ei kaikki ole ihkuu

  VastaaPoista
 17. Festivot ja juomalasit tuovat tällaiselle hiukan alta viisikymppiselle mieleen 70-luvun.

  VastaaPoista
 18. Oih, ihana kattaus! Meidän jouluaattona miniäni oli loihtinut melkein samanlaisen, juomalaseja lukuunottamatta. Tunnelmallista....

  VastaaPoista
 19. Ihana kattaus kerta kaikkiaan, sinulla on loistava silmä esineiden yhdistämiseen.

  Laseista joku kysyi ja saikin vastauksen, että ovat Riihimäen Lasin tuotantoa. Tuo pitää paikkaansa, muistaisin lasien nimeksi Lumitähti ja ovat niitä Riihimäen Kotilasi-sarjan laseja, joita 70-80 -luvuilla myytiin sellaisissa 6 kappaleen pakkauksissa, jonka ympärillä oli pahvia "kierros" (samanalainen, kuin joskus taisi olla olut ja siideri -paketeissa ennen muovia, en osaa nyt nimetä sitä oikein). Hämärä muistikuvani on, että lasit saattavat olla Nanny Stillin suunnittelemat, mutta tämä voi olla täysin metsään menevä muistikuva. Kotilasi-sarjaan suunnittelivat useatkin suomalaiset nimekkäät designerit lasiastioita ja tietojen metsästys näin jälkikäteen on hauskaa, mutta välillä vaikeaa :)

  Terkuin lasikahjo blogisi seuraaja

  VastaaPoista
 20. kiitos lasikahjolle blogin seuraajalle näin toisenkin lasikahjon seuraajan puolesta! kommenttisi johti minut taas googletuksen ja lasimaailman uusiin syövereihin:) Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 21. Festivot.. Juu mä kirjoittelinkin, että kuinka mä inhosin niitä 20 v. sitten kun Mummuni niitä mulle lahjoitti ;) Olivat sitten vitriinin perukoilla piilossa kunnes jotain vuosi sitten kaivoin ne esiin ja olen "jopa" ostanut niitä 2 lisää hah! Tosi kauniit nykyään! Kai tääkin sarja on kerättävä täyteen pikkuhiljaa niin kuin grapponiakin ;)

  VastaaPoista