torstai 11. marraskuuta 2010

Lisää pitsiä lattiaan

Sinapinvärinen pitsimatto valmistui makuuhuoneeseen. Mallia otin ihan silmämääräisesti netistä löytyneistä kuvista. Koitin soveltaa miten parhaaksi näin ja tein just niin kuin osasin. Ihan parasta ei tämä kude tähän mattoon ollut, mutta kyllä tuo nyt käyttöön kelpaa, vaikka hieman muhkurainen ylenmääräisten solmujen vuoksi onkin. (Hieman kyllä häirihee tuo värin epätasaisuuskin...)

Arvatkaapa vaan loppuiko virkkaushimo vielä tähänkään mattoon? Eipä tietenkään. Onkohan olemassa jokin anonyymit virkkuuholistit ryhmä mihin voisin liittyä...

Made another lace carpet.  And now I feel like making third one and fourth and fifth...

18 kommenttia:

 1. Kuinkahan kauan suunnilleen virkkaat yhtä mattoa? Pitäisi vissiin itsekin kokeilla, kun virkkauksesta tykkään ja se sujuu. Pari mattoa voisi olla tarpeen.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta tuo näyttää ja ei muhkuratkaan näy. Tasoittuuhan ne sitten ainakin käytössä. :) Aikamoinen homma noissa matoissa varmaan on, mutta lopputulos on valloittava!

  VastaaPoista
 3. Leena, tuollaisen metrisen tekee helposti muutamassa tunnissa, jos vaan paikat kestää. Minä joudun pitämään taukoa (päivän) välissä kun selkä jumittaa.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva matto!

  Kaveri kans virkkasi tuollaisen itselleen, julkaisi kuvan blogissa ja sai heti Virkkuukoukussa- porukan silmilleen :/ Toivottavasti sinulle ei käy niin!

  VastaaPoista
 5. No tuo onkin kiva matto!!! Eikä erotu chihujen karvatkaan. =D

  Miksi ihmeessä tuollaisesta saa jonkun porukan silmilleen??? Onko se jonkun oma malli vai..? Huh, onpa hullua.

  Edellisen posstauksen kynttilöistä kysyisin, että onko nuo lasissa olevat kynttilät Ikeasta? Jos on, niin miten sait niistä sen tarran ympäriltä pois? Jumankeude kun meinas mulla hihat palaa (=hermot mennä) kun viime talvena ostin ihanan tuoksuisia kynttilöitä ja kuinka ollakaan, tarrat oli ympärillä kuin tauti.. polta siinä nyt sit niitä pöydällä kun kyljet on yhtä EAN-koodia ja epätoivoisesti karmean näköiseksi revittyä tarraa vaan!!!

  VastaaPoista
 6. Heli ja siina*k, virkkuukoukulla on (kai?) tekijänoikeudet omaan malliinsa. Tässä minun versiossani on vaikutteita heidän mallistaan, mutten kuitenkaan ole sitä suoraan kopioinut. Että hyppikööt silmilleni jos haluavat. Ottaisin sen vain kehuna, että niinkö hienon osasin :-)

  Ja ne tarrat kupeista olen irrottanut siten, että ensin revin sen päälisen irti ja sitten laitan märän tiskirätin tarrajämien päälle ja kotvan kuluttua ne on helppo raapia pois. Jos on ihan paperitarra sitä ei tarvitse "esirepiä" irtoaa siistimmin pelkän liotuksen jälkeen.(Vaikkei nuo kynttilät ikeasta olleetkaan)

  VastaaPoista
 7. Hienot on matot! Itselläkin syyhyttää moisen teko, mutta ehkä ns. irtopaloista, jotka sitten virkataan toisiinsa kiinni. Vaikea selittää. En ole vain vielä kuteita hankkinut.

  Ps. Jonkin sortin Virkkuuholistien ryhmäkin löytyy ;D
  http://virkkausrinki.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Kangasaitalla on ainakin ohje verkossa -> http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/240E070089337443C22577AC006D4389/$file/Virkattu%20matto%20korj.pdf

  Hieno ohje, koska aloittelevakin tajusi joka kohdan! (Aika mieletön tunne, ihan kuin olisi ratkaissut salakoodin.)

  Tuleeko sulla muuten sormet kipeäksi vai teenkö mä vaan jotain väärin? :D

  VastaaPoista
 9. Ihan mieletön matto! mä olen rakastunut noihin virkattuihin mattoihin, niissä on sitä jotain. Mietin vaan mihin sellaisen sijoittaisin uudessa kodissa, ehkä tyttären huoneeseen?

  VastaaPoista
 10. Minäki liittysin siihen virkkausholisti ryhmään jos olis :D Ihana matto :)

  VastaaPoista
 11. Vinkkinä seuraavaan mattoon: Solmuista pääset eroon, kun ohennat kuteen loppupäätä ja alkupäätä useamman sentin, vaikka kymmenen sentin matkalta saksilla. Laita nämä ohennetut päät päällekkäin ja jatka virkkaamista.
  T:Yöttö

  VastaaPoista
 12. eve, oi kiitos ohjelinkistä. Mahtavuutta! Ja kyllä aluks tuli sormet ja kämmenet kipeiksi (tai lähinnä niiden lihakset), mutta se helpottui aikaa myöten.

  Yöttö, siis niinpä tietenkin. Kiitos tästäkin vinkistä :-)

  VastaaPoista
 13. Oho, sehän rupesi ihan tehtailemaan. NÄyttää hienolta tämäkin, väri on hyvin valittu. Mua ei yhtään epätasainen väri haittaa, sehän tekee siihen vain enemmän käsintehdyn leimaa :)
  Virkkaaminen on kyllä semmosta hommaa että kun siihen ryhtyy niin jää koukkuun ;) virkkuukoukkuun.

  VastaaPoista
 14. Joo täälläkin yks koukkuun jäänyt! En enää ole laskenut, montako mattoa olen virkannut, ehkä se huitelee jo kolmessakymmenessä...
  Aluksi mulla ottaa selkään ja hartioihin, mutta kun alkuun pääsee, niin ei sitten enää tunnu kipuja!
  Mä leikkelen t-paitoja ja virkkaan niistä pyöreitä mattoja. Niistä löytyy kuvia blogistani.
  Muutenkin olen ihan hurahtanut kierrätykseen, nyt ompelen flanelli-paidoista ja villakankaista kuusenalusmattoja. Ja huovutetuista lapasista ja sukista leikkaan sydämiä koristeeksi. Laitan kuvia blogiini, kunhan kerkeen.
  Tuollaisia pitsimattoja en olekaan vielä kokeillut, pitäisi olla samaa väriä kudetta vähän enemmän.
  Kierrätysterveisin Eeviregina

  VastaaPoista
 15. Tämä ei liity tähän sun uusimpaan postaukseen mitenkään, mutta mistä tilasit Smegin jääkaapin? Et sattumoisin Saksasta jostain nettipuljusta?

  Meidän vanha jääkaappi hajos yöllä ja voihan harmi kun mun on varmaan pakko ostaa Smegin kaappi tilalle =) Nyt tässä vaan arvon, että uskaltaiskohan sitä tilata Saksasta?

  VastaaPoista
 16. Anonyymi, Smeg on ihan kotosuomesta hankittu.

  VastaaPoista