perjantai 19. marraskuuta 2010

Huijausta

Tilasin sitten itselleni (omaksi parhaakseni) postimyynnistä muovisen joulukuusen ja voin sanoa, että hämmästykseni oli todella suuri kun paketin avasin. Siis tuohan voisi melkein mennä oikeasta. Miten voikaan olla muovipuu noin tuuhea. Työssäni somistajana olen nähnyt hienoja (ja kalliita) muovikuusia, mutta tämä pieksi nekin tuuheudellaan. Vielä kun tuohon saisi sen aidon kuusen tuoksun...

Ja syy miksi ajattelin kokeilla muovipuuta tänä jouluna löytyy tästä alemmasta kuvasta. Aito puu ei meidän lämpimissä oloissa kestä - edes hyvin juotettuna. Tämä puu oli pahin kaikista, mutta toisaalta ehkä kaikista helpoin viedä joulun jälkeen pois.
I want to try out a fake tree this christmas. A real tree can't survive in our warm home long enough and I want to spend my holidays needle free.

16 kommenttia:

 1. Ohos! Meinasi ihan purskahtaa juomat suusta. Onpa siinä kaunis kuusi, oikein valioyksilö, siis tuo alempi. Ei kai saisi nauraa, mutta tämä osui ja upposi! :D

  VastaaPoista
 2. hmm...Oikea kuusi ei kyllä taitaisi ikinä olla noin tuuhea! Kaunishan tuo on, mutta ei oikea...Mutta niinhän se on, että tutkimusten mukaan suomalaisten mielestä metsäkin aidoimmillaan on metsätaloudellisesti hoidettu mäntymetsä...

  VastaaPoista
 3. Ja tuollainen alemman kuusen kaksoiskappale komeilee ulkolaisen sisustuslehden sivulla...on oikein VIIMEISINTÄ huutoa siellä jossain...siis älkäämme hävetkö neulasiaan karistavia kuusia....

  VastaaPoista
 4. Tuo huijaus on ihan hyvä ja ymmärrettävää. Itse olen sitä mieltä että pidetään puut siellä mihin ne kuuluvat, metsässä. Muovikuusi on kauniimpi ja vaivattomampi. Jouluna kotona on jo niin paljon muita tuoksuja ettei se joulu siihen kaadu jos ei kuusia tuoksu. Tuo muovikuusi kestää kymmeniä vuosia jos säilyttää hyvin. Äidilläni on ollut vuosia tuollainen ja on laittanut sen kauniiksi enkä koe että kukaan olisi jäänyt mistään paitsi.

  VastaaPoista
 5. Onpas kyllä kaunis tekokuusi! Mistä se on tilattu? Aidot kuuset eivät ole koskaan noin nättejä. Harvoja ja toispuoleisia ja vaikka mitä.. Joku sanoi joskus, että aidon kuusentuoksun saa esim. metsän- tai havuntuoksuisista kynttilöistä tms. Voi siinä olla perääkin.

  VastaaPoista
 6. hmmm... jotenkin minulla on ollut aina sellainen olo, että olemme aika läheisesti samalla alalla. Sinun blogisi oli ensimmäisiä joita aloin suraamaan, ja välillä pidin ihan tietoisesti taukoa täällä vierailusta, sillä tuntui, että minun juttuni oli aina aika samoista aiheista kuin sinun :) Minäkin olen toiminut somistajana ja nyt tuli melkein varmasti sellainen olo, että meillä on sama työnantaja!? Varma en tietenkään ole ja koska olen nyt hoitovapaalla, en pääse asiaa sen tarkemmin töissä "utskimaan" ;) (sen verran asia kuitenkin kiinnostaa, sillä olethan yksi parhaista suosikkiblogieni kirjoittajista) No, oli miten oli, niin maailma on ihanan pieni ja somistajan kädenjälki kuin ääni tai käsiala, sen voi jotenkin vain tunnistaa. Kun käyn välillä töissä, voin melkeinpä varmasti sanoa kuka minkäkin jutun siellä on tehnyt!
  Mukavaa marraskuuta sinne! Minusta yksi blogisi hienouksista on juuri se, että olet onnistunut olemaan itsestäsi niin "salaperäinen;)", jutut liittyy aina sisustamiseen tai kunnosteluun ja näin sisältö pysyy selkeänä ja mielenkiintoisena! :)

  VastaaPoista
 7. Mannukka, Hobby Hallista :-)

  Sisustuskärpänen, en tiedä onko tämä pettymys vai ilahdutko siitä, että salaisuuksien verho pysyy suljettuna. En varmasti ole henkilö joksi minua luulet. Minun työpaikallani minä olen ainoa somistaja :-) Persoonani on täällä blogimaailmassa edelleen salaisuus ja juuri tuosta mainitsemastasi syystä. Haluan keroa tekemisistäni, en itsestäni :-)

  VastaaPoista
 8. Meillä oli tismalleen samanlainen kuusi viime jouluna. Siis tuo jälkimmäinen!
  En silti aio hankkia muovikuusta. :-)

  VastaaPoista
 9. Kaunis tekokuuseksi! :)
  Meidän kuuselle kävi viime vuonna samalla tavalla pois vietäessä... :/

  VastaaPoista
 10. on tosi kaunis kuusi! ja voi kuinka reppana tuo aito kuusi kuvassa on :D
  kuinka korkea tuo upea kuusi on?

  VastaaPoista
 11. Höö-h, vähän pettynyt, koska pidin itseäni niin hyvänä ihmistuntijana ;) (hih) Toisalta, kuten tiedätkin, niin näin mielenkiinto pysyy yllä :) Minun työnantajani konsernissa on niin monta visualistia, että kaikkia en edes nimeltä tunnista...

  VastaaPoista
 12. Minulla on ollut tekokuusi jo vuosia, löysin todella tuuhean ison kuusen Stockmannilta ja hyvin on palvellut. Tuoksua kyllä kaipaan, mutta kisukodissa tuo muovinen saa olla rauhassa ;)

  Onpa näköinen tuo aito versio, hymyä pukkaa täälläkin ;)

  VastaaPoista
 13. Ihana kuusi! Mistä olet sen tilannut? Meillä on perheessä niin monta allergikkoa ettei voi oikeaa kuusta edes ajatella(todella harmi). Vuosia olen metsästänyt sitä oikeanlaista aidon oloista muovikuusta =o)

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen siivousmaanikkona alkanut haaveilemaan tekokuusesta, vaikka toisaalta niin iso osa joulua on se oikea kuusi kasteluineen ja neulasten imuroimisineen. Mutta olisihan se keinotekoinen niin kauniin tuuhea ja vihreä!! Ehkä minut saa "järkiinsä" (miehen mielestä) vielä se, että tekokuuselle pitäisi löytyä säilytyspaikka ympäri vuoden, oikean voi tuikata tuleen joulun jälkeen ja muuttaa sen lämpöenergiaksi. ;)

  VastaaPoista