lauantai 6. marraskuuta 2010

Koirankarvapitsivirkkauskoe

Netissä törmää tämän tästä ihaniin matonkuteista virkattuihin pitsimattoihin. Kätevänä ihmisenä ajattelin kokeilla sellaisen virkkaamista ihan itse. Melko pian huomasin, että en itseasiassa osaa virkata (muuta kuin isoäidinneliöitä). Virkkuuohjeiden ymmärtäminen on samaa tasoa kuin nuottien -  eli täyttä hepreaa. Koitin sitten säveltää ihan omasta sydämestäni jonkinmoista pitsimäistä kuviota ja ei tuo nyt ihan täydellinen ole, mutta ei ihan huonokaan. Vielä muutama kierros ja sitten pitääkin enää keksiä mihin tuo tekele sijoitetaan.
Ihanasti näkyy koirankarvat mustassa. Sekin olisi pitänyt hoksata ottaa huomioon, mutta kun inspiraatio iski, oli pakko päästä nopeasti toimeen ja tuollaiset pikkuseikat ei tulleet pieneen mieleenikään.

Got an inspiration to do a crochet lace carpet. I don't really have a clue how to do this. I'm pretty much making it up, but I think it's beginning to look vaguely like lace. If only those dog hairs wouldn't show...

5 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä!! Laitathan postausta vielä valmiistakin ;) ..mulla on ollu vaikka kuinka kauan vaaleanpunainen matto tekopuolissa ja jämähti siihen kun en osannukkaa tehdä siistiä viimeistä kierrosta ..otan kaikki vinkit sen suhteen vastaan ;)

  VastaaPoista
 2. Ei tuo yhtään hullummalta näytä =) ei sen mallin tarvitse mikään ihmeellinen olla. Kaunista tulee ihan helpoillakin kuvioilla. Mustassa sitäpaitsi näkyy kaikki kuviot selkeämmin jos on vaalea lattia.
  Mä olen tehnyt matonkudevirkkausta vaan tommosena perusmallisena "kiinteät silmukat soikioksi"-systeeminä.

  VastaaPoista
 3. Hienoimmat työt tulee itse säveltäen:) Jos haluut kuitenkin oppia lukemaan niitä ohjeita niin käy kirjastossa ja ota sieltä joku vanhanajan virkkauskirja. Niissä on yleensä alkupuolella selostettu kaikkien käytettyjen lyhenteiden merkitykset. Kirjota itsellesi niistä lunttilappu ja eikun tekemään :)))

  VastaaPoista
 4. Seija, musta tuntuu, että mä tarvitsen ennemminkin jonkun näyttämään ihan kädestä pitäen ne kaikki erilaiset silmukat.

  VastaaPoista
 5. Jos asuisit lähellä, niin mä voisin näyttää:)

  VastaaPoista