keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Viherkasveja vessaan


Mieleeni pälkähti yrittää pelastaa porstualla lojuva kesäkukkaviritys siirtämällä se vessan lämpöön. En ole mikään viherpeukalo ja saan yleensä kaikki ruukkukasvit hengiltä ennen pitkää. Tässä on jokin puksipuu ja kaksi ulkomurattia. Luultavasti olisivat menehtyneet porstuan kylmyyteen tai kuivuuteen tai sitten viimeistään kevätaurinkoon ja kuivuuteen (en muista kastella ruukkukasveja ikinä). Kokeillaan nyt miten viihtyvät konttorissa. Se on huoneista kaikkein viilein pakkasella, koska ikkunasta vetää lujaa. Joskohan noita muistaisi kastellakin, kun ovat nenän edessä useita kertoja päivässä (jolleivat ole kuolleita jo) ;-)

4 kommenttia:

 1. meillä sama ongelma viherkasvien kanssa. Ne ei oikein tykkää meistä ja tekevät itsarin.. Paitsi yks - iso.

  Mut, kaunis paikka kukalle!

  VastaaPoista
 2. Kiva asetelma. Mullakin tuppaa kukat kuolemaan, kastelen liikaa tai liian vähän.

  Puksipuu talvehti meillä liian lämpimässä ja alkoi haista kissankuselle, kuulemma ominaista sille. Kun parempaa paikkaa ei ollut, niin annoin sen kuolla.

  Onneksi lepokaudelle kukkia ei tarvi juuri kastella ja ne tykkäävät viileästä :)

  VastaaPoista
 3. Meinasin juuri todeta kuten kaimakin että elä kastele liikaa. Nimimerkillä anopinkielen hukuttanut...

  VastaaPoista
 4. Sari, no, puksipuu on sitten melkolailla oikeassa paikassa jos haisemaan rupeaa. Tuolla välillä haisee muutenkin ;-P Mietin tuossa, että het kun pakkaset lauhtuvat voisin palauttaa asetelman porstuaan ja hommata vessaan ihan omat kukkaset. Puksipuu kai selviää viileässä, muttei siedä kovaa pakkasta...?

  Sari*ll ,meillä taasen ruukataan tappaa kasvit kuivuuteen :-)

  VastaaPoista