torstai 29. tammikuuta 2009

Kaunista vai hirvittävää?


Lähes kaikkien vanhojen huonosti eristettyjen peltikattojen ongelma talvisin on tämä. Nämä ovat nyt historiassamme suurimmat tässä talossa nähdyt jääpuikot. Johtuneeko siitä, että sisällä on lämpöä paikoin 26 astetta. Pitäisi vissiin lämmittää vähän vähemmän, jotta puikoista tulisi pienempiä.
Kauhulla odotan sitä päivää kun nuo rotkaleet putoavat. Täytyy pitää huoli, ettei piskuinen koiramme ole silloin alla...

Lapset ovat puikoista ihan liekeissään. koittavat lumipalloin saada niitä katki ja imeskelevät pudokkaita sitten onnessaan kuin parhaimpiakin mehujäitä :-)

2 kommenttia:

  1. En nyt äkkiseltään muista miten viime talvena oli meidän jääpuikkotilanne mutta tänävuonna on pysynyt lumi katolla. Meinaan yläkertaa remontoidessamme ei edellisen käden jälki miellyttänyt vaan päätimme purkaa kattopaneelit pois. Ja onneksi niin sillä portaiden kohdalla (noin kolmisen neliötä) ei ollut ollenkaan villaa tai mitää muutakaan vaan vain pellin alla oleva raakapontti. Loppui kummasti vetokin ulko-oven välistä kun se tukittiin ;)

    VastaaPoista
  2. Ei tuolla meidänkään "välikatossa" varmaan mitään oikeita eristeitä ole. Vintin puolelta näkee sanomalehteä, lumppua ja sen sellaista. Täytyy joskus ajan kanssa eristellä katto uudestaan (sitten kun on aivan pakko) Nyt kun vielä torppa on lämmin eikä sähkölasku ole pilviä huimaava, niin saa olla. Tässä on parempaakin tekemistä ;-)

    VastaaPoista