keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Miksi ulkomailla on aina parempaa kuin kotosalla?

Ostin pari viikkoa sitten tällaisen suomalaisen uutukaisen lehden ja pidin siitä sen verran, että kiinnostuneena ostin myös sen ruotsalaisen sisaren. Täytyy sanoa että vaikken kieltä ymmärrä juuri lainkaan pidin paljon enemmän tuosta ruotsalaisesta versiosta. Se oli jotenkin täyteläisempi suomalaiseen verrattuna.
Olenko yksin vai mistä tuntuu, että lähes kaikissa kotimaisissa sisustusta käsittelevissä lehdissä jutut ovat pääosin sitä yhtä ja samaa, vaaleaa skandinaavista modernein maustein. Kaikki lehdet on tehty mahdollisimman laajalle lukijakunnalle. Itse kaipaan erityisesti erilaisia, persoonallisia sisustusjuttuja, ei aina sitä sisalmattoa ja maitolasiovia.
En ole vielä löytänyt itselleni sitä yhtä ja oikeaa sisustuslehteä. Tällä hetkellä tilailen Glorian kotia ja ostelen irtomyynnistä mm Elleä, Sköna hemiä, Plazaa, Dekoa ja milloin muitakin riippuen sisällöstä.

Mitäs lehtiä te armaat lukijani luette? Tilailetteko vai osteletteko irtomyynnistä vai luetteko laisinkaan?

9 kommenttia:

 1. ..Ostelen irtomyynnissä lehtiä.. vuorotellen erilaisia..Riippuen hinnasta. kotiin tilaan glorian kotia ja kotivinkkikin tulee. Sielkin sisustusta melko paljon. Ja olen itseasiassa pitänytkin kotivinkin sisustustarjonnasta. ostelen kirpparilta myöskin sisustuslehtiä, jotka selailen nopeasti läpi. haen lähinnä boheemiä, maalais, etnis, sekamelskaa... tanskaakin.. Tanskassa käydessäni ostelen kirpapreilta lehtiä myöskin. Tykkään, kovin!

  Hamstraan sisustuslehtiä, mutta avotakasta en pidä.

  iloa sinne!!!

  VastaaPoista
 2. Kotiin on tullut Kotivinkkiä, Koti ja Keittiötä, Glorian kotia ja töihin Avotakka, Talo&Koti, Meidän Talo ja Deko. Talo&Koti on minusta aika mukava lehti, siinä on monenlaisia sisustuksia. Ruotsalaiset sisustusleehdet on kyllä jonkinverran monipuolisempia.. Mutta kaiken kaikkiaan kaikkien sisustukseen liittyvien lehtien parissa kyllä viihtyisin vaikka 24/7...

  VastaaPoista
 3. Minä ostelen sekalaisesti fiiliksen ja sisällön mukaan. Glorian koti, Sköna hem, Living etc on kivoja, mutta monia muitakin olen satunnaisesti ostanut. Mielelläni haalisin mukaani kaikki mitä kaupasta löytyy... :)

  VastaaPoista
 4. Avotakka tulee tilattuna ja alan tottua siihen muutoksen jälkeen. Ostelen dekoa, plazaa sun muita heräteostoksina. Kyllä kun tarpeeksi selailee lehtiä, niin alkaa tökkiä, siksi yritän rajoittaa lehtien ostoa ettei iske ähky :) tykkään kyllä vaaleasta skandinaavisesta modernein maustein ja haluan sisalmaton, joten mua ei niiden näkyminen häiritse :)

  Silti tuntuu, etttä suomalaisissa sisustusjutuissa on usein esillä koteja, joissa on pyritty tietynlaiseen tyylipuhtauteen. Hyvin erilaisten ja yllättävien elementtien yhdistelyä ei näe usein tai sitten minä en vain huomaa.

  VastaaPoista
 5. Tällä hetkellä tulee Koti ja Keittiö, jota pidän lukemistani lehdistä parhaimpana. Tilaan lehtiä tarjouksista. Mulle on tullut Talo & Koti ja Glorian koti. Nyt tilasin muutaman numeron Maalaisunelma-lehteä, kun ostin irtonumeron, joka vaikutti mielenkiintoiselta. Tämänkin on ruotsalainen lehti, joka on käännetty suomeksi.

  VastaaPoista
 6. Mulle on tullut/tulee parhaimmillaan Talo ja koti, Koti ja keittiö, Kotivinkki. Irttareina ostan näitä: Lantliv, Drömhem & trädgård, Country Homes & Interiors, Hem ljuva hem, Sköna hem , Country Sampler (siinäkin esitellään pari kotia per lehti)... ja sitten sekalaisesti englantilaisia muita, niitähän on paljon. Suosikki on ehkä Lantliv, jonka sisarversio on se Maalaisunelmaa.

  VastaaPoista
 7. Mulla on iskenyt pahemmanlaatuinen sisustuslehtiahdistus. Kaipaan niitä ja niihin jotain, joka koskettaa, mutta yhä useampi lehti tuntuu NIIN tyhjältä. Samat jutut, samat tavarat, sama tyyli... voi apua, se ei enää ruoki minun nälkääni.

  Mainitsemasi lehti on pohjanoteeraus. Sen sijaan kotimainen versio Lantlivistä on ihan jees.

  Mun suosikkini sisustuslehtiareenalla on ollut vuosia Koti ja Keittiö, sen monipuolisuuden vuoksi. Tosin viimeaikoina on ollut liikaa sitä samaa, mitä muutkin lehdet esittelevät. Deko on uudemmista sisustuslehdistä hyvä. Tykkäsin ennen myös Kotivinkistä sen "tavallisuuden", luovuuden ja maanläheisen lähestymistavan vuoksi. No, sille lehdelle on kans tapahtunut jotain kummallista. Muutama tosi hyvä sisustusjuttu (niiden laatu on parantunut!) ei kompensoi sitä, että loppuosa lehdestä on muuttunut paskaksi.

  VastaaPoista
 8. Itsekin kirppareilla kierrellessä ostelen kaikenlaisia sisustuslehtiä. Myös ruokakaupasta tarttuu usein mukaan.
  Elättelen toivetta, että jokin kustantamo tajuaisi ruveta julkaisemaan erikoisenpaa sisustuslehteä, meille tasapaksuun huttuun kyllästyneille ;-)

  VastaaPoista
 9. Minä en lue sisutuslehtiä kuin odotushuoneissa. Haen inspiraationi näistä ihanista blogeista! :)

  VastaaPoista