perjantai 14. huhtikuuta 2023

Vuodenajat sikinsokin

Vihdoin suli pahalta lumet sen verran, että päästiin vähän talkoilemaan ja siivoilemaan talven jälkiä pois. Ihan kaikkea ei vielä saatu paikoilleen, kun pienet pihavajat ovat vielä lumikinosten takana ja osaa asioista tarvitaan vielä, niin kuin nyt tuota männä joulun kuustakin, jonka säästelin pihalla astiassaan tähän asti. Meillä on tulossa täällä pienet joulustailaukset yhteen lehtijuttuun tällai huhtikuussa ja vanhasta muistista tiesin kuusen kyllä kestävän tänne asti. Elossahan se ei siis missään nimessä enää ole, mutta neulaset ovat kutakuinkin vihreät ja jotenkuten kiinni, joten hyvin toimii rekvisiittana vielä tuo.

Kuvaukset pidetään kasvihuoneessa, joten se on tyhjennetty sisusksistaan suurimmaksi osaksi pihalle. hyvähän se on tuuletella kaikkia noita aarteitakin talven jäljiltä, muistaapahan paremmin montako kukkaruukkua, sinkkiämpäriä ja puulaatikkoa sitä omistaakaan.

Kasvihuone on sisältä tomutettu ja lakaistu ja iso kaappi purettu valmiiksi kahteen osaan. Se on helpompi näin tyhjentää joulustailausta varten, kun kaikki tilpehööri on pois edestä valmiiksi. Onneksi siihen ei kauaa enää mene niin pääsen sitten laittelemaan paikat täälläkin kesäkuntoon ja voin vihdoin keskittyä tulevaisuuden sijasta siihen vuodenaikaan, jota just nyt eletään. Suunnitelmiakin on jo vaikka minkälaisia.

Tänä vuonna olisi tarkoitus hankkiutua eroon tuosta vanhasta kesäkeittiöstä sillä emme tee sillä enää yhtään mitään. Sitä ei ole enää vuosiin käytetty keittiönä, vaan se on lojunut tuossa kaikenmaailman rojujen säilytyspaikkana sen sijasta. Koitettiin sitä viime kesänä käyttää, mutta ei enää tykätty, joten luultavasti puran sen palasiksi ja rakentelen niistä paloista sitten joskus jotain muuta. Nyt sen tilalle on suunnitteilla lauta-aita, jotta tämä himosisustelija saa pihallaan kivan taustan jota vasten stailailla asioita. 

Ja terassikin kesti katolta tippuneet lumi- ja jääkuormat. Tässä vanhassa talossa falskaa lämpö sen verran lappeista ja yläpohjasta, että joka talvi tuolta hulppeat jäät alas ryskyy ja jännitettiin kovasti, miten uuden terassimme käy, mutta sen ei käynyt kuinkaan. Vähän vihertää vaan pinnat nyt, kun lumet on saatu putsailtua päältä, mutta muuten hän on ihan yhtä iskussaan kun ennenkin.

Our yard in April. Most of the snow is gone but there's still a lot of winter things here, some because I cant't get to my storeges yet and some, like the christmas tree, cause I need it to do a small feature to a magazine for the next christmas now. But the spring is here and I can't wait to get to put all my summer stuff up.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti