tiistai 11. huhtikuuta 2023

Porstuassa tuoksuu kevät

Ostelin jo pari viikkoa sitten kevätkukkia varastoon tänne porstuaan ja nyt kun ilmat ovat vihdoin lämmenneet on siellä alkanut nuppuset aukeilla oikein urakalla. On orvokkeja, helmililjoja, kirjopikarililjoja, perunanarsisseja sekä yksi laventeli ja hyasintti ja pari murattia. Toisen noista murateista ostin silloin jo kevättalvella ja toinen on kuin ihameen kaupalla selvinnyt hengissä koko talven tässä porstuassa.

Toissakesänä ihastuin orvokeihin niiden herkän viehkeyden ja pitkäaikaisen kukinnan vuoksi ja tänä vuonna hankin niitä muutaman heti kun myyntiin tulivat, ettei kesken pääse loppumaan. On pari näitä perus amppelimalleja ja sitten muutama ihana laventelinsininen monivuotinen, jotka tuikkaan kukkapenkkeihin heti, kun routa antaa vaan myöten, sen aikaa saavat oleilla täällä porstuassa työkalupakissa tuossa tason päällä.

Uusi pilkullinen päivänvarjo on päässyt myös osaksi porstuan somistusta nojaillessaan tuolla odottamassa sitä hetkeä kun varjonjalat sulavat esille tallin kupeessa olevan suuren lumikinoksen alta. Mutta se näyttää niin söpöltä ja kesäiseltä tuolla kukkien kanssa, että ei haittaa laisinkaan että sitä ei vielä ulos ole saanut. 

Kirjopikarililjat ja hyasintti olivat ihan heräteostoksia, mutta molemmat ovat osoittautuneet aivan älyttömän hyviksi sellaisiksi. Hyasintti tuoksuu kilpaa laventelin ja narsissisen kanssa niin, että koko porstua on kuin parfymoitu kevään kukkaistuoksuilla ja liljat ovat vaan niin nättejä, että eihän niitä nyt  voi vastustaa.

Tästä on nyt tosi kiva taas kulkea ulos ja sisälle kun maisema on näin kesäinen ja tuoksu mitä ihanin. 

Spring has arrived in my porch in the form of flowers and scent.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti