torstai 16. toukokuuta 2019

Pieni hyllytuunaus osa II

Jos meinaa tehdä vanahnoloisen hyllykön, pitää siihen tietysti tehdä myös vanhanoloinen hyllyjen säätösysteemi. Minusta nämä tällaiset lovetut tukipuut ovat kaikista hienoimmat ja siksi sellaiset piti tähän hyllyprojektiin myös saada. 

Lovien sahaileminen rimoihin olikin tarkkaa puuhaa, sillä ne on saatava joka kulmassa millilleen tasan, etteivät hyllyt sitten lonksu tuossa. En ole ihan varma onnistuinko aivan millilleen, mutta tarpeeksi lähelle meni kyllä ja rimat sopivat paikoilleen kuin nakutettu.

Ja sitten olisi ensimmäinen myyntihyllykkö nikkaroitu valmiiksi. Aika hyvä muodonmuutos alkuperäisestä vai mitä? Mutta jotain tuosta vielä puuttuu, nimittäin väri. Eihän sitä voi nyt tuolleen jättää, kahta eri puunsävyä sekaisin.

Väriksi valikoin sinne Parolan asema-aulaan sopivaa antiikinvihreää ja maaliksi tietysti pellavaöljymaalia. Se onkin seuraavaksi projektina kunhan hyllykkö ensin hiotaan kevyesti. Kuvia täysin valmiista luvassa siis vasta vähän lähempänä tapahtumaa, kun kaksi pellavaöljymaalikerrosta ovat ensin kuivahtaneet.

Adding the proper vintage style shelf holders makes the unit look and feel like it was really an old piece of furniture. Now it just needs a good coat or two of proper linen oil paint on it to finish it up. And as you know that paint dries slowly, so it will take a while until I get to show this to you fully finished, but be patient, it will be worth the wait.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti