keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Pieni hyllytuunaus osa I

Tarvitsin pari keveää hyllykköä myyntipöytääni Parolan aseman rompetorille ja joulumarkkinoille esillepanoa varten. Ajattelin ensin rakenta ne kokonaan itse, mutta kun niin keveää materiaalia oli kovin vaikea löytää, päätin tuunata sellaiset jostain valmiimmasta kalusteesta. Etsiskelin netin osto- ja myyntipalstoilta sopivia jotka olisivat aitoa puuta, mutta keveät ja melko pian löysinkin juuri sellaiset. Kuvassa yllä hylly alkuperäisessä asussaan ja tästä olisi nyt tarkoitus loihtia hieman paremmin vanhaan tyyliin sopiva, jota on helppo kuljetella ja pitää sitten markkinoilla pöydän tai senkin päällä.

Ensinnä riipaisin siitä irti nuo pampulajalat ja yläkoristeen, niitä ei tulevassa tyylissä tarvita. Sitten kavensin päälilevyn sivujen kanssa sopivaksi ja askartelin yläosaan pienen lipan. Ja koskapa vähän pihi olen ja laiska juoksemaan lautakaupoille, askartelin tuon palasista jotka hyllyistä leikkelin, vaikkei niissä mitta ihan osunutkaan. Tässä tyylissä saa näkyä reilusti askartelun jäljet, koska tuohon päälle on tulossa vielä...

Listat. Kunnon listat kruunaavat tyylin kyllä aina niin mainiosti kalusteissa. Leveämmät ylös ja vähän kapeammat lipan alareunaan niin johan alkoi hyllykkö näyttää entistä olomuotoaan tyylikkäämmältä. Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin eihän tuo pieni jatkopala tuosta pistä silmään enää lainkaan.

Ja vot! Se on nyt jo ihan eri hyllyn näköinen kun alkujaan, mutta muutokset eivät vielä jää tähän. Nyt otan hetken huilitauon ja jatkan huomenna. Pysykää kuulolla siellä, sillä pian näette miten tuo tuosta muuttuu vielä tästäkin prameammaksi.

I need two very light and easy to move shelves to use in the upcomin Parolan aseman rompetori and christmas fair later. I found two used wooden book cases from an online auction and got an idea to change them enough to look more suitable for my style. Here's how far I've gotten now, but there's still more to come tomorrow, so stay tuned.

4 kommenttia:

  1. Kappas, tutun näköinen tuo alkuperäinen hylly. Meillä oli lapsen huoneessa samanlainen yli 10 vuotta sitten, mutta enpä muista yhtään mitä sille tehtiin. Ehkä pantiin myyntiin ja ties vaikka toi olis sama yksilö :-D Tuunattu versio näyttää aika lailla tyylikkäämmältä :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää jo nyt. Jään mielenkiinnolla odotamaan lopputulosta!

    VastaaPoista