perjantai 5. lokakuuta 2018

Heinähöpinöitä

Nyt kun kaikenlaiset heinät ovat trendikkäitä sisustuksessa ja niitä on näkynyt sisustuskuvissa siellä sun täällä päätin minäkin ujuttaa lusikkani siihen soppaan ja kertoa oman ehdottoman suosikkini ja vieläpä ilmaisen sellaisen. Nimittäin ihan varmasti maailman helpoin ja ennen kaikkea halvin vaihtoehto on meillä tässä maassa joka puolella kasvava järviruoko. Siinä on kuulkaas heinää joka makuun ja menee ihan siinä missä se kukkakauppojen hintava pampaheinäkin. Hyvillä paikoilla tämä kun kasvaa reippaasti kolmemetriseksi ja ylikin.

Käytiin ystävän kanssa poimimassa pienet sisustuskimput ja otin siitä itselle kolmea eri kuivumisastetta, ihan malliksi, että miltä tämä ruoko näyttää eri vaiheissaan. Ensinnä tuossa yläkuvassa on ihan kuivaa, siitä vähän jo irtoilee tuota hötöä noista kukinnoista, mutta pari suihkausta fixatiivia (askartelukaupoista saa, taiteilijatarvike) hoiti sen niin, etteivät enää pörhyyttele höytyviään.

Sitten on tätä keskikuivaa, josta ei irtoile oikeastaan mitään, mutta on jo ihanan vaalennutta ja selvästi heinän väristä ja kukinnot tuollaisia melkein täysin auenneita. Lehdetkin kauniisti kihartelevat vielä eivätkä ole niin herkkiä katkeamaan.

Ja sitten tämän kesän kasvustoa, vielä vihertää ja kukinnoissa tuo kaunis tummuus. Helppoja käsitellä eivätkä varise (muuta kun leppäkerttuja ja muita pikkuötököitä, joita näissä vielä asustaa. Herkin hoitaa ne raidilla vähemmän herkät ihan vaan ravistelemalla).

Ja sitten kun oli kolme eri kuivumissorttia niin piti tietty sovittaa niitä kolmeen eri maljakkoon ja tältä ne näytti (Kuivimmista poistin kaikki lehdet, muissa annoin olla ja noin 80cm korkeita on nämä kuvissa):

Ihan hienoja jokainen omalla tyylillään, mutta omaksi suosikikseni nousi kyllä heti tuo keskikuiva vaihtoehto tuossa ihanassa keramiikkaruukussa. Sille tuli heti paikkakin mieleen makuuhuoneesta ja sinnehän se sitten päätyikin.

Ja jos järviruokoa nyt mieli tekee maljakkoon saada, niin tätähän löytyy sieltä missä on vettä. Ojat, joet ja järvenrannat ovat parhaita paikkoja, mutta saattaapa tämä kasvaa vaikka tien pientareellakin, jos siinä on vähänkään kosteutta.

The hey fever is high in decoration right now and if you don't want to spend your money on the expensive imported hey in stores there's a good and cost free variety called Phragmites autralis that you can find anywhere where is water. I got myself three little bunches of this with differend drying stages to see how'd they look and wich I like the best. And as you can see I found my favorite.

3 kommenttia:

  1. Keskikuivalle ääni täältäkin. Mä en ole vielä lähtenyt tähän hömpötykseen, mutta nyt mietin, pitäisikö lähteä koluamaan järvenrantoja... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähde ihmeessä, vielä kun niitä on eikä kerrostaloja niissäkin... :-P

      Poista
  2. Hyvä postaus muistuttamaan että ulkoa löytyy kaikkea kivaa sisustukseen <3

    VastaaPoista