perjantai 26. lokakuuta 2018

Jospa sittenkin rysää

No niinhän siinä sitten kävi, että se pieni epäröintini sen uuden rottinkivarjostimen kanssa kasvoi sen verran suuriin mittasuhteisiin, että oli aivan pakko palata aiempaan suunnitelmaani ja kokeilla tehdä juuttinarusta uusi varjostin tilalle. Ja vaikka tämä on vielä tässä vähän keskeneräinen niin jotenkin tuntuu vahvasti siltä, että nyt olen menossa todella paljon oikeampaan suuntaan. 

Päivänvalo tänään oli kuvaamisen kannalta huonoin mahdollinen, mutta tuo näyttää silti minusta tuossa niin kivalta, paljon sielukkaammalta kuin edeltäjänsä. Tässä on juuri sopivasti rönsyä ja rouheutta, mutta silti se on jotenkin perinteisen näköinen ja sopii tuonne kuin nyrkki silmään. Kokoa tällä on leveyssuunnassa muutama sentti vähemmän kuin sillä rottinkisella, mutta korkeutta yhtä paljon ja silti tämä näyttää tilaan paljon sopivamman kokoiselta.

Ja tämän tein ihan sillä samalla tekniikalla kuin sen aiemman rysävalaisimenkin (ohje tässä linkissä). Sovelsin vain narujen määrää (tässä 40kpl) ja renkaiden kokoa. Tässä on yhteensä neljä rengasta, kolme ylhäällä muotoa vahvistamassa ja yksi alareunassa. Lopuksi hapsuttelin, eli avasin kierteiltään nuo jäljelle jääneet roikkuvat narunpätkät jolla viimeistelin tyylin rennoksi.

Nyt vaan viimeistely tälle ja lampunjohto paikoilleen niin luulen, että oikein hyvä tuli.

So the slight hesitation I had over the rattan lamp shade I tried out in the kitchen resulted me to go ahead and try to make a fyke lamp shade there myself. And I must say, I don't regret it. This one looks so much better and more my style in the kitchen, even though it's not quite finished yet. I used this instruction I've made earlier this year, just changed the number of strings and the size of the metal hoops. Last but not least I fringed the remaining strings to give it a more bohemian look.

4 kommenttia:

  1. Ensinnäkin: ihanan viihtyisän näköinen keittiö. Ja toiseksi: huikean hieno varjostin. Pitää tallentaa jonnekin muistilokeroon tulevaisuuden varalle  😊

    VastaaPoista
  2. Toi on tosi hieno! Sopii tonne täydellisesti. Tykkään tosi paljon :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää sulautuvan luonnollisesti ympäristöönsä. Meiänki keittiö tarvis tuon sorttisen lampunvarjostimen, ei ole valmista löytynyt. Ehkäpä saan joskus aikaiseksi kokeilla ohjettasi :)

    VastaaPoista