maanantai 22. lokakuuta 2018

Oops I did it again

Kun sitä ostelee vanhoja asioita, pitää päätökset niistä tehdä joskus tosi nopsaan sillä tietty tavara liikkuu markkinoilla harvakseltaan ja saattaa olla myyty jo ennen kun sen edes löytää. Minulla on usein edessä tilanne, jossa ostopäätös pitää tehdä noin kahden minuutin sisällä, eikä voi käydä ensin kotona mittailemassa tai sen kummemmin miettiä muutamaa päivää ollakseni aivan varma. Kaupat syntyvät joko siinä heti tai sitten eivät synny laisinkaan.

Niinpä minulla on silloin tällöin edessäni tilanne, että olen ostanut jotain hurjan ihanaa enkä juuri sillä hetkellä ole ihan varma minne sen saan kotonani sijoitettua ja kotona saa sitten miettiä päänsä puhki minne uuden ostoksensa sijoittaa. Joskus käy niin että koko muu sisustus muuttuu uuden ostoksen myötä ja joskus (mutta hyvin harvoin) lähtee uusi ostos takaisin kiertoon kun paikkaa ei sitten löytynytkään.

Ja nyt kävi jälleen juuri niin, että ostopäätös piti tehdä sekunneissa. Tiesin heti kun tämän vanhan kastilaatikoston näin, että se on saatava, tällaisesta kokonaisesta olen haaveillut jo niin monta vuotta. Ja kun kaupat sitten onnekseni syntyivät, aloin miettiä, että hetkinen... mihins tuon sitten oikein laittaa? Nauratti jopa vähän, että taas kävi näin.

Mutta eipä hätiä mitiä, laatikosto on sen kokoinen, että kyllä se jonnekin mahtuu. Pientä säätöä se tosin vaatii ja ehkä myös jostain muusta luopumista, mutta paikkansa se vielä löytää. Tippaakaan ei nimittäin kaduta nämä kaupat. Kirjanpainajasuvun vesana olen valtavan onnellinen tästä löydöstä ja käyttöä työhuoneessani tuolle löytyi välittömästi. Nyt vaan katsotaan ja mietitään, että mihin se tuolla sitten asettuukaan pysyville sijoilleen ja mitä sieltä lähtee sen tieltä pois.

When buying from fleamarkets and online auctions one need to make decisions fast to be able to get things one wants. Sometimes even in seconds. That can lead to buying things you are not yet sure where you can put it back home. I've always dreamed of a letterpress chest, a full one that has all the drawers. So when I saw this one, for a reasonable price, I made my decision right then and there. Now when I have it at home I'm yet again thinking, oops, where am I going to put this here? But I strongly believe I'm going to solve that problem, this is just way too cool to give up right now.

7 kommenttia:

 1. Hieno laatikosto ja kyllä sille paikka varmasti löytyy. Itse olen nykyään hankintojen suhteen aikamoinen jahkailija ja tästä syystä useampi kirppistely on mennyt minulta ohitseni.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. No jopas! Hiano on. Saanko olla utelias, mitä sä noissa säilytät (näkyy olevan useampiki...), kun laatikot on aika matalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin mataliinhan mahtuu mitä vaan. Tällainen askartelija ja käsin tuunaaja on täyttänyt nuo helposti vaikka millä tarvikkeilla, työkaluilla, ruuveilla, langoilla, papereilla ja vaikka sun millä. Ei se aina ole se koko, vaan se että asiat on hyvässä järjestyksessä ja jokaisella on oma paikkansa.

   Poista
  2. No niinhän se taitaa olla, että näissä pysyy pikkutavarat siistissä järjestyksessä kukin omassa laatikossaan. Paremmin kuin syvissä lodjuissa. On se niin ihana!

   Poista
 3. Itse ostan harkiten ja vaikea päättää minuuteissa ostanko vai en.Mutta olemme erilaisia ostajia.

  VastaaPoista
 4. Oi, oi, oi! Siis noi on niin kertakaikkisen hienoja ja käytännöllisiä laatikostoja. Itse kanssa laittelisin kaikkia askartelujuttujani noihin ja mahtuuhan niihin vaikka mitä muutakin. Mahtavia!!!

  VastaaPoista
 5. Upea löytö jälleen. Pikaisissa ostoissa on kyllä aina se pointti että ostos ei sitten sovi... mutta tättädää...onhan kirpputorit keksitty :)

  VastaaPoista