sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Lomamatka ja järviverhot

Parhautta on omistaa pieni asuntovaunu jonka, voi hiissata helteellä ystävän mökkirantaan ja laittaa sen siihen nätiksi ja sitten vain nauttia siitä kun järveltä tuulee. Onni on semmoiset ystävät, joilla semmoinen paikka on.

Olin ostellut matkaan valmiiksi muutaman bambukepin ja kepeät kesäverhot ajatuksella, että ne jotenkin vaunun ja puiden väliin sitten laittelisin ja kun koppi rantaan saatiin tuli heti selväksi että miten: tietysti niin, että ne kehystävät tuon kauniin järvimaiseman. Ristimme ne oitis järviverhoiksi ja tuulikin tykkäsi niistä niin kovin, että alkoi niitä heti villisti hulmuttaa.

Verhot ovat sellaista reikäkudosta, joka toimisi varmasti hyvin myös hyttysverkkona ovissa ja olinkin aluksi vähän huolissani siitä jäisikö siihen sitten kiinni hirveästi kaienmoisia ötököitä tai jopa lepakoita, joita tuolla järven rannoilla runsaasti asustaa, mutta ei siihen kyllä muutamaa risua enempiä kiinni takertunut. Pari kertaa tosin hulmahti niin ylös että jäi koivunoksaan kiinni, mutta muuten hulmusivat tuossa pari päivää ja yötä oikein kauniisti ja ilahduttivat meitä kepeillä liikkeillään.

Ihanaa oli myös laittaa ensi kerta käyttöön nuo vasta löytämäni kaislamatot vaunun edustalle. Ne tekevät siitä nyt niin paljon miellyttävämmän ja saavat tuon ulkotilan tuntumaan kodikkaalta ja viihtyisältä puhumattakaan siitä kuinka kivalta siinä tuntuu kävellä. Rottinkituolit ja pieni trooppinen kasvi kukkaruukussa viimeistelevät tyylistä ihanan boheemin, joka juuri nyt viehättää minua vaunulla kaikkein eniten. Se on juuri sopivan rento ja tyylikäs mutta ennen kaikkea ihan supermukava.

Ja tietenkin illan tullen pistettiin päälle nuo perinteiset sirkusvalot. Ne antavat sopivasti pientä ja tunnelmallista valoa vaunun edustalle ja tekevät sinne kömpimisestä pimeässä helpompaa. Tosin nyt ei vielä ihan hirveän pimeää öisin edes ole, mutta silti tuntuu turvalliselta kun nuo tuikut tuossa hiljaa loistavat.

Järviverhotkin tyyntyivät öiksi ja kehystivät kauniisti hiljaisen maiseman takanaan. Tuossa oli ihana istuksia ja katsella järven peilipintaa jonka vain satunnaiset illan liikkujat silloin tällöin rikkoivat.
Aamulla paikalla ollut joutsenpari kruunasi maiseman verhojen välissä ihan täydellisesti, harmi vaan että sillä hetkellä kädessä oli kameran sijasta kahvikuppi enkä viitsinyt sitä lähteä siinä vaihtamaan vaan nautin hetkestä ja kuvasta ihan siinä vaan yksin livenä.

Happiness is when you own a small caravan that you can just take by the lake and set up a holiday home for a few days. This time I had an idea to put up light curtains and they turned up the most perfect frame for the beautiful lake view behind. 

5 kommenttia:

 1. What a cute, intimate setting! I love the mosquito netting enclosing the outside seating set. It is adorable, very chic looking design. Thanks for the share, keep up the posts. Hope you had a nice weekend.
  World of Animals

  VastaaPoista
 2. Hei, Ihailen tyylitajuasi ja silmääsi kauniille asioille :) Mistä olet ostanut/ löytänyt nuo ihastuttavat rottinkituolit? Leppoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Nämä rottinkituolit olivat pari vuotta sitten Ikean kesävalikoimassa, jota myytiin vain sen kesän ajan, joten enää ei kait saatavilla mistään.

   Poista