sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Prameammissa puitteissa

Jo vuosia on yksi ehdottomista lempikirpputoreistani ollut Hämeenlinnassa sijaitseva Hämeentien kirppis. Paikka sulki ovensa reilu kuukausi sitten ja avasi ne eilen uudestaan ihan uuteen osoitteeseen. Nyt he sijaitsevat tyyliinsä niin ihanasti sopivalla Hämeenlinnan vanhalla kasarmialueella aivan mielettömissä puitteissa. Siinä samalla vaihtoivat he luontevasti nimensä Suomen kasarmin aarteiksi.

Olen aina pitänyt heidän tyylistään valita tavaroita myyntiin. Osaavat juuri hienosti katsoa kaikenlaista erikoista ja kivaa ihan laidasta laitaan jotta valikoima pysyy mielenkiintoisena. Hirveän ahneitakaan eivät ole, heille on tärkeämpää kierrättää tavaraa nopeasti kun makuuttaa sitä kalliilla paikoillaan pölyyntymässä. Niin kivat ovat valikoimat aina olleet etten ole tainnut kertaakaan poistua heidän tiloistaan mitään ostamatta ja usein olen ostellut itseni lähes pyörryksiin asti.

Ja nyt kun puitteet ovat mitä mielettömimmät saa huikean ostostelukokemuksen rinnalle myös ihanan annoksen mitä upeinta kasarmialueen historiaa. Nuo seinät ja kuluneet ovenpielet kertoilevat kuulkaas sellaisia tarinoita että tuolla viihtyy noita ihailemassa tovin jos toisenkin.
Käykää ihmeessä kurkkimassa jos Hämeessä liikutte.

Suomen kasarmin aarteet löydät osoitteesta Suomen kasarmi rakennus 11, 13130 Hämeenlinna
Avoinna ovat ma 10-18, ti-ke suljettu, to 10-18, pe 10-16 ja la-su 10-16.

One of my all time favorite fleamarkets in Hämeenlinna has moved and changed it's name. The old Hämeentien kirppis is now called Suomen kasarmin aarteet and you can find it at Suomen kasarmi, building 11. It's open mon 10-18, tue-wed closed, thu 10-18, fri 10-16 and sat-sun 10-16.

6 kommenttia:

 1. Ou mai gaad mikä paikka! Himputti vieköön, etten tiennyt tästä, kun juuri viime viikolla ajoimme vahingossa keskustan kautta suunnistaessamme Tiirinkosken tehtaalta Helsinkiin päin. No, toisaalta hyvä, koska matkailuautomme tavaratila oli jo ihan täynnä aarteita Lounais-Suomeen suuntautuneelta aarteenetsintä-reissulta :) Täytyypä kyllä ensi tilassa mennä käymään tuolla (vaikka mitään en enää tarvitse).

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ovat avanneet jälleen ovensa! Tämä ollut minunkin suosikkikirppis Hämeenlinnassa ja nyt puitteet ovat vain parantuneet. Jes!

  VastaaPoista
 3. Aika mahtava kirppis.

  Valmistuiko se Annan huone, oon pariin kertaan sitä koettanut etsiä vaan en löytänyt postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ollut vähän pidempi projekti kun tavaroita on pitänyt metästellä kirpputoreilta ja sisustajalla on ollut niin tarkka visio, että mikä tahansa ei ole kelvannut. Se on ihan loppusuoralla ja kuvailen sen tänne blogiin heti kun löydän sinne vielä sopivan kattovalaisimen ja verhon. :-)

   Poista