lauantai 25. kesäkuuta 2016

Yöttömät yöt työhuoneessa

Toiset tykkää juhannuksena viettää lomaa ja rentoutua, itse en moisesta välitä. Siinä missä toiset stressaavat ruuhkassa ja ruokakaupassa minä stressaan kirpputoreilla, ne kun sulkevat lähes poikkeuksetta kaikki ovensa juhannukseksi ja pidempäänkin. Nyt stressasin siksi kun piti löytää sopivia muotteja savitöitä varten juhannuspyhiksi. Onneksi löysin.

Hyllykärry on nyt sisällä ja käytössä keramiikan kuivaushyllynä ja voi miten hyvin se siinä toimessa toimiikaan. Mukavasti uunin edessä, poissa tieltä (uunia kun ei kesäisin käytetä) ja niin sievänä siinä, sointuen ihan kaikkeen ympärillään.

Muualla huoneessa on vähän sotkuisempaa, mutta silti siistiä. Voisi kuvitella että saven kanssa painiessa tulisi isomminkin sotkettua paikkoja, mutta aika kivasti on pysynyt hanskassa tämän osalta. Vanha leivinlauta pöydällä rajaa hyvin savisotkut siihen ja kuivaneet savenpalat saa lattialta näpsästi imurilla. Eikä mikään haittaa talon muuta elämää kun kaikki pysyy näin nätisti omassa työhuoneessa.

Ja niin sujuu täällä juhannus. Kokeellisesti erilaisiin muotteihin savea survoessa. Aikaiseksi on saatu lautasten lisäksi pari sinne sun tänne vinoa kulhoa ja aika messevän kokoisia kukkaruukuilla tehtyjä kahvikuppeja. Ei minusta huono tapa viettää keskikesän juhlaa ollenkaan, tehden sitä mitä palavimmin juuri nyt haluaa.

The drying trolley is in it's use and boy it works for it so well. It also looks so delicious in my work room in front of the tin oven (it's not in use during summer).
I'm one of those people who like to spend their midsummer holidays at home in the city. I don't feel any need to travel in the countryside when I can stay at home enjoying the peace around me and doing what I love most. And now that is definitely making pottery.

3 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää astiat ja kärry. Mulla on menossa askartelua vanhoihin vuokiin, tauluiksi ajattelin. Eli jotain erilaisempaa täälläkin. Hyvät Juhannuksen jatkot. t Riitta

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä tärkeintä pyhissä on, että on kaikilla mukava olla. Tietysti jotain ruokaa täytyy olla nälän yllättäessä, mutta itse varmistelin, että kaikki tarvittavat maalit on juhannusta varten ostettuna. Liisterin unohdin, katastrofi :D.
  Hieno on sinun hyllysi, samoin kuin astiat siinä. Ja tuo Älä häiriköi-kyltti. Meillä tosin minä en vissiin tarvii, kun väittävät että mun kuuloni katoaa samalla hetkellä, kun alan jotain mielenkiintoista värkkäilemään.

  VastaaPoista
 3. Töitä on täälläkin tehty, photoshopin ääressä kylläkin... niin ja laitoin minä parvekkeenkin kuntoon siinä sivussa :) Kyllä juhannus on vaan mukavaa aikaa touhuilla kaikkea, mitä ei ole muuten ehtinyt :)

  VastaaPoista