keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Levitoivat leipäveitset

Sen lisäksi että keittiöön tuli tiskipöydän ylle tappinaulakkoja halusin vielä hyödyntää lisää seinätilaa säilytykseen. Laatoituksen yläreuna hellan ja muurin päällä oli alkanut näyttää kovin epäsiistiltä ja siinä listoitusta miettiessä sain idean laittaa yhteen kohtaa piiloon järeitä magneetteja veitsitelineeksi.

Tuumasta toimeen ja nyt on minulla veitsiteline joka on niin jännästi piilossa että saa nuo veitset näyttämään siltä kun leijuisivat tuossa itsekseen. 

Kyllästyin myös totaalisesti vanhoihin muovikahvaisiin leikkuuveitsiini ja otin mission etsiä kirppiksiltä vanhoja puukahvaisia tilalle ja löysinkin heti ihan parilla eurolla tosi kivan setin. Vielä pitää löytää pari vähän järeämpää ja sitten on leijuva veitsikokoelma täydellinen.

Ja se miten tuon telineen tein unohtui tietysti tapoihini kuuluen yhtä kuvaa lukuun ottamatta dokumentoida. Niin siinä yleensä käy kun inspiraatio iskee, että se kuvaaminen tyystin sitten työn tuoksinnassa jää, mutta tässä nyt se yksi mistä näkee edes alun. Porasin listaan syvennykset joihin liimasin magneetit. Päälle liimasin ohuen puunauhan joka piilottaa magneetit ja maalasin valkoiseksi. Helppoa kun mikä.


I wanted more storage to the kitchen and got an idea to put moldings on the top of the tiling and hide a couple of magnets inside for my knife collection. Now the thing is so well hidden that it looks like those knifes are levitating there. Funny but functional. And of course I forgot to take pictures of how I made that contraption, but there's this one above where you can get the idea. I drilled holes to the wood, glued magnets in, covered it up with a thin wood strip and painted it white.
I also went and replaced all my ugly plastic handle knifes with old wood ones I found luckily from fleamarkets.

8 kommenttia:

 1. Ei voi kun taas ihastella sun oivallusta ja lopputulosta! On se komeeta, kun veitsetkin mätsää sisustukseen. Niin harmoninen kokonaisuus.

  VastaaPoista
 2. Älyttömän hieno, joskin pelottava yksityiskohta!

  VastaaPoista
 3. Hienosti oivallettu ja toteutettu :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanasti tehty!
  Rentoa loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
 5. Hieno! Millä liimalla liimasit magneetit puuhun? Pitäisi tehdä isolle seinäkartalle ripustussysteemi ja jossain oli ohja, miten sen voi tehdä magneettien avulla kuten tuo sinun veitsitelineesi. Siten saisi halutessaan vaikka vaihdettua kuvan. Kiitos myös vinkistä, että vahvoja magneetteja saa Clasulta.

  VastaaPoista
 6. Ihana idea!
  Vanhat veitset ovat oikeasti parempilaatuisia kuin nykyajan veitset :)

  VastaaPoista
 7. Tykkään ja saatan hyvinkin kopioida idean. Mutta alkoi ihmetyttää, onko todella näppärää laittaa ne noinpäin, siis terä alaspäin? Jotenkin minusta vaistomaisesti tuntuisi, että niihin tarttuminen on hankalaa. Laittaisin siis itse ne terä ylöspäin.

  VastaaPoista