tiistai 26. huhtikuuta 2016

Suomen kaunein koti

Aika moni jo eilen huomasikin kun telkkarissa vilahtivat tutunoloiset sisustukset. En ollut etukäteen juuri huudellut osallistumistamme tuohon Suomen kaunein koti-ohjelmaan kun jännitin niin paljon sitä minkälaisen vastaanoton tämä torppamme tuomareilta saisi, mutta siellä siis oltiin, telkkarissa ja aika kivalla menestyksellä vieläpä.

Ohjelmaa kuvattiin jo viime heinäkuussa ja voi sitä siivoamisen ja jännittämisen määrää kuulkaas.
Onnistuin kuitenkin siinä ennen kuvausryhmän saapumista nappasemaan kodistamme muutaman foton juuri sellaisena kun se sitten telkkarissakin näkyi. 

Hassua ajatella että tästä ne tuomarit kulkivat ja kurkkivat kasvihuoneeseen. Me olimme sillä aikaa evakossa, emmekä yhtään tienneet ennen eilistä että minkälaisia reaktioita kotimme heissä herätti.

Tässä vuoden mittaan sitä välistä mietti että mitä siellä on puhuttu, mitkä asiat herättivät reaktioita ja mitkäköhän ne pisteet nyt sitten ovatkaan. Välillä iski ihan paniikki kun kuvitelmissani olivat ihan järkkyinä, että ompas erikoinen koti. Silloin pyyhin vain ajatukset nopsaan pois päästäni ja ajattelin että kyllä ne siellä tähän uskovat, ja niinhän nuo tekivätkin.

Tästä makuuhuoneestakin pitivät. Kompaktiksi kehuttiin ja sänkyä ihan testattiin ja mukavaksi todettiin. Ai että kun olisin tämän tiennyt silloin kuvauspäivän iltana kun tuohon itse kellahdin ja mietin että mitenköhän tämä pärjäsi, vanha, vähän repsahtanut, mutta niin rakkaudella laitettu kotimme.

Ja se syy tuohon ohjelmaan mukaan lähtemiseen oli ja on edelleen ihan yhtä isosti ystävien painostus kuin sekin että halusin saada tällaiselle ei niin isolla rahalla, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä tehdylle kodille sen ansaitsemaa huomiota. Että ei sen kaiken tarvitse olla niin viimosen päälle viimeisteltyä tai  laitettua, kunhan tyyli on kohdillaan. Ja että vanha ja römppäinenkin voi olla kaunis, elämän jättämine kolhuineen ja kaikkineen. Ja että miksei tämäkin voisi olla peräti Suomen kaunein koti?

Niille kutka ohjelmaa eivät eilen vielä telkkarista yhyttäneet on esim. tänään (26.4.2016) illalla klo 21 mahdollisuus nähdä se AVAlta. Ja jos tuo ei sovi niin virtuaalivisiitille meille pääsee näpsästi myös tästä ohelman kotisivulta mistä kaikki jaksot voi katsoa kokonaisuudessaan.

We participated in a Finnish tv-show competition called "Suomen kaunein koti" (the most beautiful home in Finland). The filming was last summer and here's some pictures of our home I took that day. It was so exiting to see how our home did in that semi-final. If you want to see be by the tv tonight at 21.00 on AVA or see the episode on the show's website here.

75 kommenttia:

  1. Suomen ehdottomasti kaunein koti

    VastaaPoista
  2. Katsoin kanssa jakson ja heti bongasin että nyt näyttää tutulta, onnea kisaan! Ehdottomasti suomen kaunein koti teillä, mitäs persoonallista on niissä kodeissa jotka on täynnä design-klassikoita ja kiiltovalkoiset pinnat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan nekin joidenkin mieleen, kokovalkoiset ja designilla kuorrutetut. Meillä on ehkä vaan vähän sielukkaampi :-)

      Poista
  3. Oli kiva bongata teidän koti sieltä ohjelmasta, ja paljon onnea finaalipaikasta!

    VastaaPoista
  4. Kyllä ne jakson parhaimman valitsivat minunkin mielestäni! Ohjelmaa katsoessa mietin, että kukakohan bloggaaja se on, olenko kenties joskus lukenut blogiasi? No, olen todellakin...
    Hauskaa, kun kuvausta seuratessani mietin, että serkkuni tyylinen sisustus ja tiedän, että hän ihailee blogiasi ja sisustustasi!

    VastaaPoista
  5. Olen seurannut blogiasi kauan ja viimeksi viikonloppuna tytär linkkasi nuo "paperoidut" rappuset, kun olit laittanut päivitystä. Kun ohjelma alkoi ja siellä mainittiin Järvenpää, tulit heti mieleeni ja meinasin tipahtaa kun tupsahtivat teille. :) Ihanaa, että voititte jakson. Ansaitusti. Niin mainioita juttuja. Todella taitavaa sommittelua ja tuunailua...ja mitä löytöjä! Onnea jatkoon!! ;) t. Mama Pquita

    VastaaPoista
  6. Ohjelma on nauhalla. täytyy rientää katsomaan. Tsemppiä jatkoon. t Riitta

    VastaaPoista
  7. kyllä teidän koti vaan on kaikessa ihanuudessaan paras<3

    VastaaPoista
  8. Hienosti menitte jatkoon, ja tosi kiva kun olette mukana! Just tällaisia persoonallisia koteja tarvitaan lisää ❤️

    VastaaPoista
  9. Hyvältä näytti ja heti eteisen lattiasta bongasin, että tutulta näyttää :) Onnea finaalipaikasta!

    VastaaPoista
  10. Onneksi olkoon, paras meni finaaliin!

    VastaaPoista
  11. Minäkin heti tunnistin kodin, piti palata blogiisi kurkkimaan kuulumisiasi. Onneksi tuomarit olivat samaa mieltä kanssani että paras finaaliin! Onnea!

    VastaaPoista
  12. Hyvältä näytti telkkarissakin!Onnea jatkoon, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

    VastaaPoista
  13. Mahtavaa kyllä, että lähditte mukaan, tykkään niin sinun tyylistä kierrättää vanhaa ja tehdä kodista juuri teidän näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se onkin se koko sisustuksen juoni täällä, että tehdään omannäköistä ja teilläkin on koti niin ihanan persoonallisesti sisustettu. Tyk-kään. :-)

      Poista
  14. Onnea finaaliin pääsystä :)

    VastaaPoista
  15. Hih, mä tunnistin siitä kohtaa, että teidän talosta on kyse, kun näin ekan kerran sen perhekuvan ja etenkin ne koirat! Onnea erävoitosta!

    VastaaPoista
  16. Voi jee! Ohjelma on pika pikaa katsottava. Loistavaa, että persoonallinen KOTI pääsi mukaan ohjelmaan. Onnittelut! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä jaksossa oli jokainen minun mielestäni ihanan persoonallinen ja kodikas. :-)

      Poista
  17. Täällä just töllötellään uusintaa :) Ihana talohan teillä on, se olikin jo tiedossa!

    VastaaPoista
  18. Ihan kuin olisit minun tunteeni kirjoittanut!! Meidän koti nappasi finaalipaikan muutama jakso sitten ja voi hyvää päivää sitä pakokauhua mitä ennen ohjelmaa oli. Jälkeenpäin vähän huvittaa asia, mutta ei todella silloin ��

    Teidän koti oli todella upea. Erilainen, mutta aivan mielettömän hieno. Loppuunasti viety ja kaikki sopi teille niin upeasti!!! Teille jos kelle soisin voiton, mutta kait se on pakko vielä vähän elätellä toivoa omista mahdollisuuksista, hahahha.

    Eikä muuten tämä blogikaan hassumpi ole. Tulenpas siis toistekin kyläilemään. Onnea vielä hirmuisesti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, sielunsisko! Minä en ollut uskaltanut katsoa yhden yhtäkään jaksoa ennen tätä. Olin koittanut pitää jännitystä kurissa sillä tavoin. Nyt pitää kiriä netistä kiinni nuo mennet että pysyy kärryillä kisasta. :D
      Hurrrjasti onnea finaalipaikasta myös sinulle!

      Poista
  19. Just katottiin lasten kanssa tuo jakso ja ehdottomasti paras voitti! Parasta teidän kotona on tuo rikkumaton tyyli ja kekseliäät ratkaisut! Rakastuin <3

    Ps. Voi kumpa itsekin tömäisin joskus kirpparilla tms tuohon Asiaton oleskelu portaissa-kylttiin... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiitos! Noita kylttejä tosiaan vähän harvemmin enää nykyään kirpputoreilta löytyy, mutta tuollaisen voisin kyllä askarrella tuonne pienen kylttikauppani valikoimiin jos kiinnostusta riittää... ;-)

      Poista
    2. Ehdottomasti!

      Poista
  20. Ihana koti, paljon ihania tavaroita ja ihana piha!

    VastaaPoista
  21. Teillä on kyllä ihana koti ja kaikki persoonallista ja tarkkaan harkittua :) Se, että kaikki on vieläpä vanhaa ja kierrätettyä on huippu juttu, koska ei uusi tunnu samalta kuin vanha, jolla on aina tarina kerrottavanaan. Yritän omassakin sisustuksessa toteuttaa tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja huippua että tykkäät, vanhan kierrättäminen on vieläpä ihan paras ekoteko myöskin. :-)

      Poista
  22. Onnea! Olen vasta hiljattain löytänyt tänne, kun en blogeja oikeastaan lue. Tunnistin kohteen tv:ssä autonperästä :).

    Ihmettelen vain, miksi kuvaat kotiasi "repsahtaneena" ja "römppäisenä". En ole saanut ollenkaan sellaista mielikuvaa. Minusta teillä on tarkkaan mietittyä sekä huolellisesti ja taidolla tehtyä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puitteet ovat rempallaan. Vanha talo on vino sieltä täältä, maalit hilseilevät, katto ruosteessa, ikkunakarmit murenevat, kivijalasta puuttuu paloja. Siksi sanon repsahtaneeksi, mutta sillai ihan hyvällä sanon. En siis hauku tai vähättele, ainakaan omasta mielestäni. :-)

      Poista
    2. Ja kiitos onnitteluista unehtui äskeisestä. :-)

      Poista
    3. Ja vielä yksi tarkennus; kivijalasta ei puutu paloja vaan kivijalan rappauksesta. :D

      Poista
  23. Wow! Ihan mahtavaa!!!
    En ole katsonut kyseistä sarjaa tänä vuonna, mutta ihan teidän kodin takia täytyy ehdottomasti katsoa. :)

    VastaaPoista
  24. Olipa hauskaa nähdä liikkuvaa kuvaa blogikodista ja kuulla tuomareiden kommentit. Kaikkein hauskin kohta oli, kun he miettivät asuntovaunussa, että mikä se on. Ei vissiin käynyt mielessäkään, että se todella on käytössä :-) Onnea finaalipaikasta, paras "rintsikka" todellakin voitti. Tsemppiä finaaliin, toivoo toinen rintamamiestalolainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eihän heille kerrota kohteesta mitään tietoja, joutuvat ihan itse arvailemaan :D. Kiitos tsempistä.

      Poista
  25. Ihanaa, pitääkin heti katsoa! <3 Sulla on niin vahva oma tyyli ja upeita visioita että eihän tuohon voi olla ihastumatta!

    VastaaPoista
  26. Hyvältä näytti myös telkkarissa! Mulle suurin yllätys oli teidän piha... Onko se vilahdellut kovin paljon blogin puolella? Siitä olisi kiva saada enemmän juttua - se oli hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on se vilahdellut bloginkin puolella, mutta valokuvat eivät oikein tee sille oikeutta. Livenä ehdottomasti sykähdyttävämpi. :-)

      Poista
  27. Hyvältä näytti myös telkkarissa! Mulle suurin yllätys oli teidän piha... Onko se vilahdellut kovin paljon blogin puolella? Siitä olisi kiva saada enemmän juttua - se oli hieno! :)

    VastaaPoista
  28. Katsoin ohjelman...ihanaa, että pääsitte jatkoon!

    VastaaPoista
  29. Tunnistin HETI alkumetreillä :)

    VastaaPoista
  30. Mä sanoi miehelle, että jos teidän koti ei voita tuota jaksoa, niin lopetan taatusti ohjelman katsomisen (ollut monesti katkolla muutenkin)! Meillehän ei käynyt yhtä mukavasti ja sen takia jäi vähän paha maku suuhun... Mutta onneksi arvostivat teidän kotia, niitä isolla rahalla tehtyjä mustavalkoisia betonikuutioita on nyt nähty ihan tarpeeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsin harmi kun ette päässeet jatkoon. Olikos se ekalla kaudella?

      Poista
    2. Joo ekalla oli. Ei siinä muuten mitään, mut kun Sumari antoi seiskan niin... Ei siitä meinaa päästä yli :) Varsinkin kun sen taulussa luki kolme positiivista juttua. Tai sit värikkyys oli nega. Ja kun meidät houkuteltiin tuotannosta mukaan keskeneräiseltä talolla. No joo, ollutta ja mennyttä!

      Poista
  31. Ihana koti. Juuri oikea pääsi jatkoon.

    VastaaPoista
  32. Olipas kiva nähdä teidän koti tässä ohjelmassa. Aina sitä miettii ketkä tänä vuonna on mukana, ja mukavaa oli teidät pongata. Pidän teidän kodista ihan hurjasti. Juuri se rahalla laittamattomuus ja aitous tekevät tästä minun mielestäni yhden tämän kauden kauneimmista kodeista. Ansaitusti saitte paikan jatkoon.

    VastaaPoista
  33. Inspiraatio ja sydän näkyvät teidän sisustuksessa! Kyllä niitä kolkkoja design-taloja on nähty jo riittämiin...

    VastaaPoista
  34. Iloitsin niin jatkosta - hitsi kuinka teillä onkaan makee koti.

    VastaaPoista
  35. Nyt ohjelman uusintaa katsellessa oli pakko etsiä tää sun blogi ja tulla toteamaan että aivan mielettömän upee koti, ja jää blogi seuraukseen! Wau!

    VastaaPoista
  36. Oli tosi kiva päästä näkemään paremmin kotia jota on täällä blogissa tiiraillut jo pidempään. Ja ihan ansaittu "erävoitto" tuli, hienoa! :)

    VastaaPoista