maanantai 14. syyskuuta 2015

Ja keksinnöstä käyttöön

No siinä se nyt on, työpöytä lukiolaiselle. Paikka jossa tehdä läksyt netissä eikä maksanut juuri yhtikäs mitään. Ainoa uusi asia tuossa kokoonpanossa on peitelista joka piti käydä ostamassa pöytälevyä varten, kaikki muu löytyi omasta takaa.

Pöytälevy on tehty ylijääneistä lattialankuista jotka öljysin samalla sävyllä kun lattiankin (koska sitä kiva purkin pohjallinen kaapista löytyi). Pöydän jalkoja oli olemassa vain kaksi, mutta siitä se idea tulikin käyttää tuota peltikaappia toisella puolen jalkojen korvikkeena. Väliin pätkäisin harjanvarresta palat jotka maalasin mustiksi muistuttamaan toisen puolen jalkojen tyyliä.

Mittaa itse pöytälevyllä on noin 55 x 90cm, mutta mustan peltikaapin ansiosta laskutila on aika runsas. Ja ensimmäisten koekäyttötuntien mukaan lapsi on ollut kokoon todella tyytyväinen. Juuri on täydellisesti tilaa kuulema.

Vanhat puukorit seinällä vaihtoivat vain paikkaansa sivulle ja keskimmäinen pyhitettiin hyllyksi koulukirjoille ja muulle tärkeälle. Korkkitaulu siirtyi myös kätevämmälle paikalle ja asuntovaunusta haettiin lainaan vanha haitarilamppu valonlähteeksi (sitä ei siellä talvisin tarvita kun kärry seisoo parkissa). Kellon nappasin olohuoneen seinältä ja sekin sopii tyyliin aivan täydellisesti.

Työtuoli on toinen isoisäni äidin vanhoista konttorituoleista joista toinen palvelee oman tietokonepöytäni äärellä. Oikein mukavat työtuolit vaikka kovin karuilta näyttävätkin nykyajan tarpeisiin.

Olin eilen illalla salaa tyytyväinen kun poika istuksi pöytänsä äärellä. Siitä tiesin että onnistuin taas. On niin kivaa kun voi ja saa vielä tuon ikäisenkin tyypin huonetta sisustella. 

The new desk at use. My son says it's perfect, just perfect. I'm so happy that he trusted me again with his room deco, not many teenagers want their moms to still decorate their rooms. 
I only had to buy one piece of timber for the table top, otherwise everything was found around the house. The desk top is made out of unused wood boards, legs I found from the garage. The lamp is borrowed from our caravan, clock from the living room wall and the chair from my study.

10 kommenttia:

 1. Tulipa kertakaikkiaan hieno! Ja nämä nokkelat ratkaisut on aina kaikkein inspiroivimpia, kiitos tästä :-)

  VastaaPoista
 2. Kiva kokonaisuus :) Millä tuo skedelauta on seinällä kiinni? Meillä kun on ollut ihan hyllynkannattimilla vaakatasossa, mutta nyt lautoja alkaa olla sen verran että pitäisi keksiä jotain muuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivuttelin kahdesta littanasta verhotangon pidikkeestä sille telineen. Roikkuu trukistaan siinä kivasti.

   Poista
 3. Hienon jykevä pöytä :) Tuosta taisin saada meidänkin pojalle työpöytä ide) Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan taas tuli upeaa jälkeä, tykkäisin minäkin!

  VastaaPoista