perjantai 14. elokuuta 2015

Lakanacocktail

Olen viime aikoina mieltynyt erilaisiin harmaansävyisiin lakanoihin jotka vieläpä sointuvat niin hyvin yhteen että voin käyttää niitä kaikkia iloisesti sekaisin keskenään. Tässä petauksessa on jalkopäässä Pentikin vaaleanharmaa pellavapussilakana, isossa peitossa Beach Housen tummempi harmaa jerseypussilakana, tyynyissä H&M Homen vaaleanharmaat pellavatyynyliinat ja takatyynyissä sekä lakanoina Luhdan vanhempaa tuotantoa. Koristetyyny on Christian Lacroix for Designers Guild.
Nopealla vilkaisulla voisi luulla että tuo Pentikin peitto olisi ihan samanvärinen kun nuo H&M:n tyynyliinat, mutta eivät ne ihan ole. Tuolleen kauempana toisistaan menevät ihan täydestä.

Se että eri lakanat ovat kuosien lisäksi  eri materiaaleja on juuri minun mieleeni. Tykkään tosi paljon karkeasta pellavasta pään alla, mutta olen aivan liian herkkänahkainen jotta voisin pitää sitä peittona tai lakanana. Aluslakanan taas pitää olla sileääkin sileämpi ja viileä, mutta itse peitto saa olla paksu ja pehmeä ja lämmin, paitsi jos kesä on liian kuuma, silloin vaihdan viileämpään puuvillaan tämänkin.

Täytyy jossain vaiheessa kuvata myös toinen harmaansävyinen lakanacocktail jonka osin näillä samoilla saan aikaan. Se onkin enemmän sellainen lämpimämmän kesän petaus. Tämä kuvissa oleva oli käytössä ja kuvattu heinäkuussa, silloin kun kesä oli vielä tosi kylmä.

The cocktail of different bedding in our bed. I like to use different brands and materials at the same time. Here we have Pentik and H&M linen (the light greys) mixed with Beach House jersey (the dark grey) and Luhta's fine cotton (the whites). Works really well with all the greys matching each other. 
This bedding was used back in July when the summer was really cold here. Now that it's finally warmer I have a different cocktail in the bed, with a little cooler materials.

6 kommenttia:

 1. Kaunis ja kutsuva vuode!
  Pellava on vaan niin ihanaa materiaalia....meillä nykyisin kylpypyyhkeinäkin vain pellavapyyhkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyyhkeissä se onkin kyllä ihan melkeinpä paras. Kuivuukin niin nopsaan :-)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on kiva blogi. Jotenkin kummassa löysin tänne vasta nyt, mutta jäin koukkuun heti.

  Kotinne on täynnä ihania oivalluksia ja yksityiskohtia, joten katsottavaa riittää pitkään vielä vanhoistakin julkaisuista. :)

  VastaaPoista